Следвайте ни

Трифон Зарезан vs. Св. Валентин: Какво празнувате? ВИДЕО

viber icon

Светът отбелязва Св. Валентин, а българинът чества и празника на любовта, и Трифон Зарезан. Вторият е посветен на труда и любовта на нашенците към лозата, гроздето и виното. За първи път започва да се чества официално у нас през 1962 година. С времето и навлизането на световните тенденции в България обаче той постепенно се измества от Св. Валентин.

Когато съвпаднат два празника – нашите традиции и на Западния свят - няма как да не възникне спорът кои празник трваба да празнуваме?

Вижте какво мислят пловдивчани.

Павлина Абаджиева: Ако имам половинка до себе си, ще е Свети Валентин, ако не - Трифон Зарезан, въпреки че нямам приятел или роднина, които да са именици. В момента имам половинка, така че ще празнувам Деня на влюбените. Ще се съберем у дома с приятели, ще има ядене, пиене, музика.

Марин Сталев: Нито един от двата празника, защото си нямам приятелка, а Трифон Зарезан се е превърнал в повод за пиене на българите.

Нина Делва: Колкото празници, толкова по-добре, така че и Трифон Зарезан, и Св. Валентин. Те виното и любовта се комбинират според мен. Ще започна с една чаша вино, а по-нататък може да се ориентирам към нещо друго. Смятам да се изненадам и да се пусна по течението.

 Йоана Цонева: Трифон Зарезан, защото Св. Валентин не е български празник. Въпреки че работя като сервитьорка в един ресторант, и там ще се празнува Св. Валентин.

Дебора Делчева: Трифон Зарезан, понеже Св. Валентин за мен не е празник. Двама души, когато се обичат, това е всеки ден, всяка една минута, а не само в един ден в годината. Вероятно ще изляза на бар или ресторант.

Емил Хаджидонев: Бихме празнували и двата празника. Свети Валентин с половинката, това е много важно, но Трифон Зарезан е български празник и е желателно всеки да го празнува. 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?