Следвайте ни

Решено: Разширяват гробищата в Коматево и Прослав

viber icon

Старейшините гласуваха разщиряването на гробищата в два пловдивски квартала - Коматево и Прослав. Причината е, че траурните паркове в града под тепетата вече са запълнени. Изключение прави само този в район „Северен“ на Рогошко шосе.

По време на обсъждането беше получено предложение от общинската съветничка Александрова точката да бъде отложена за следваща сесия, но предложението не бе прието. Изказани бяха опасения, че не са направени  хидроложки проучвания. Въпреки това разширяването беше подкрепено. Двете решения бяха гласувани поотделно и поименно.

Уголемяването на гробищата в Коматево и Прослав ще е с малко над 94 дка. Теренът в Прослав е с площ 14.8 дка, като трябва да бъде увеличен с още 65,8 дка. От новата площ само 4,5 дка са общинска собственост. Останалите 60,5 дка са частни и ще трябва първо да бъдат отчуждени. Гробището в Коматево е 18,9 дка и ще бъде разширено с 28,4 дка. Според нормативните документи на един жител трябва да се падат по 3,04 кв. метра гробно място.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?