Следвайте ни

Рекорд: Женят се през половин час в Пловдив

viber icon

Рекорден брой сватби регистрираха днес в Дома на младоженците на ул. "Христо Г. Данов" в Пловдив. Влюбените  се клеха във вярност през половин час, а до 16,30 часа граждански брак сключиха десет съпружески двойки.

"Това е рекорд след двумесечното затишие заради пандемията и ограниченията, наложени по време на извънредното положение", коментира  директорката на общинското предприятие "Радостни обреди" Чудомира Пинджева. Тя и уредничките също са щастливи, че животът се връща в нормалния си ритъм.

Такава навалица от желаещите да създадат семейство имаше на знаковата дата 20.02.2020 г.   А днес  дори и без числата, за които се предполага, че носят късмет, тенденцията се повтори. "Младоженците, отлагали сключването на брак, вероятно вече нямат търпение", радва се Чудомира Пинджева.  Юни почти е запълнен. Доста от сватбите са с изнесени ритуали.  Една от причините е, че от понеделник се отварят напълно ресторантите,  а не както сега - за тържества на терасите и в градините.

В събота и неделя ритуалите по сключване на брак се провеждат в обредната зала, защото са с музикален съпровод, включително и под звуците на пиано. Младоженците, кумовете и гостите задължително си носят маски. През останалите дни от седмицата на двойките се предлага подписването да стане на площадката пред Дома, но без оркестър, защото пианото няма как да се изнесе навън. Предимството е, че маските не са задължителни, а освен това бъдещите съпрузи могат да поканят повече гости.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Егати леша

Егати леша

31.05.2020 | 05:57

Хард диск...!

Отговори
0 0
Лесли каручка

Лесли каручка

30.05.2020 | 04:06

Малеле..!

Отговори
1 0
Дуков

Дуков

30.05.2020 | 08:33

Заминавай си на село мършав пунгашин!!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?