Следвайте ни

Радост за шофьорите: 150 безплатни места за паркиране на Гребната

viber icon

Шофьорите могат да спират безплатно от северната страна на стадион „Пловдив” след тенис кортовете и залата на УХТ. Бариерата до Железния мост,  с която години наред  беше затворен достъпът  към Гребния канал от бул. „Марица”, е премахната. „На паркинга има 150 места и всички се ползват безплатно”, каза директорът на общинското предприятие „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов.  Заедно със зам.-кмета Тодор Чонов той обиколи днес зоната около Гребния канал.


„Достъпът до Гребната база е улеснен по решение на кмета Здравко Димитров, който е човек на спорта и знае, колко е важно повече хора да тренират в залите и на игрищата”, коментира  директорът. Той напомни, че от няколко месеца, след като беше демонтирана бариерата,  без пари се спира на ул. „Ясна поляна”, където има около 70 места.

 Два лева за вход се плащат на бариерата  до стадион „Пловдив” в района на пазара.  Старата е заменена с електронна, но служителите от предприятието продължават да дежурят.  „Ще останат още няколко дни, защото се налага да обясняват на шофьорите как да ползват автомата”, обясни Калакунов .  Хората, които имат пропуск, се оплакаха, че не могат да го ползват, след като се влиза през новата бариера. Издадените пропуски вече няма да важат, обясниха от общината. 

На автомата има указателна табела с информация как се вади билет. „Елементарно е. Устройството приема монети  до два лева, включително, издава бон и бариерата се вдига автоматично. Посочен е телефон, на който може да се звъни при инциденти. Лесно е, няма да се чака служителят да излезе и да вдигне бариерата”,  счита Ненко Калакунов.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Гребеца

Гребеца

17.09.2020 | 08:28

Мали, малиии Ненко като го е казвал, че махат бариерата и входа е без пари - сигурно Буца му е засядала на гърлото.

Отговори
1 1
tgv

tgv

16.09.2020 | 20:07

ХАХАХАХАХАХ - от къде я изкопахте тази паркинг система - от някоя гаражна фирма. Пълна скръб.....

Отговори
2 6
tgс

tgс

16.09.2020 | 20:07

ХАХАХАХАХАХ - от къде я изкопахте тази паркинг система

Отговори
1 6
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

16.09.2020 | 18:09

Като гледам снимката, виждам устройството за билети разрушено след най-много седмица. В общината няма кой да се сети да го подсигури срещу блъскане от автомобил. Навсякъде в Европа, в много по-цивилизовани държави, слагат разни тръбни конструкции да пазят. Но там по общините работят хора поне средно интелигентни.

Отговори
9 5
От Европа

От Европа

16.09.2020 | 20:35

Прав сте,че е добре в Общината да работят поне средноинтелигентни хора...

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?