Следвайте ни

Приеха нов ПУП на кв. „Триъгълника“ заради пробива под гарата ВИДЕО

Слави Георгиев: Чака ни транспортен ад, не завиждам на кмета

viber icon

Нов ПУП на зоната на кв. „Триъгълника“ приеха общинските съветници заради пробива под жп гарата.  Изменението бе прието без особени дебати с 19 гласа "за", 7 "против" и 5 "въздържал се".

Подходът към тунела под железницата започва от бул. "Васил Априлов" в района на СУ "Климент Охридски. С цел да се подобрят транспортните връзки с бул. "Христо Ботев", "Руски" и "Иван Вазов" габаритът на бул. "Васил Априлов" се разширява с шест метра от страна на кино "Гео Милев". Променя се и уличната регулация на съседната ул. "Д-р Никола Ковачев".

По време на обсъждането Николай Радев от БСП предложи точката да бъде отменена за следваща сесия с довода, че въпросът е важен и има много неясноти, но общинските съветници го отхвърлиха.

Общинският съветник Слави Георгиев пък припомни, че при разглеждането на проекта за пробива под гарата преди години старейшините са защитили интересите на държавата, БДЖ и НКЖИ, но не и на пловдивчани. 

"Оттогава каруцата е обърната  и правилен път няма. Процесите са необратими, а бутането на бетонния мост не е в правомощията на Пловдив, проспахме момента. Чака ни транспортен ад. Не завиждам на кмета Здравко Димитров, който ще го отнесе. Пловдив ще бъде блокиран, 100 000 район ще бъде отрязан от града, а строителството на нов бетонен мост е на добрата воля на НКЖИ. 2 млн. инвестиции на Васил Априлов ще бъдат изгребани и захвърлени, заради пробива. Дано това да ни обица на ухото", отбеляза Слави Георгиев. 

Още в началото на редовното заседание на Общинския съвет пък председателят на съветниците от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков внесе питане до кмета Здравко Димитров именно за пробива под гарата. В него той пита каква е готовността на Община Пловдив  за старта на проекта, кога ще започне строителството,  по какъв начин ще се извършва, дали е приключило отчуждаване на имоти, които попадат в новата улична регулация  и как ще бъде организиран трафикът в града.

"Всеки от нас е изпитвал неведнъж  дискомфорта, попадайки в задръствания, особено когато  са били правени  ремонти  на възлови булеварди. Ако  предварително не се подготвят  добре строително – монтажните работи и организацията на движението, има риск  една сутрин да осъмнем в невиждан транспортен хаос, който ще продължава с месеци“, предупреди Парасков.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

пак няма реална визуализация!

пак няма реална визуализация!

05.08.2020 | 15:13

"строителството на нов бетонен мост е на добрата воля на НКЖИ" Това не е вярно. НКЖИ си изпълняват ангажимента да построят тунела, който общината е поискала. В компетенциите на общината е да си построи отново Бетонния мост, но вече със спазени габарити, за да не пречи на влаковете

Отговори
0 0
Местен

Местен

05.08.2020 | 14:54

Няма нужда от пробив да изкопаят влака да минава от долу.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?