Следвайте ни

Пловдивски лекари: Ако някой може да обгрижи сам 40 пациенти, нека пробва!

viber icon

Лекари от Клиниката по лъчетерапия в УМБАЛ "Свети Георги“ излязоха с апел в защита на всички медици у нас, които се борят с COVID пандемията. Повод за това станаха упреците към хората в бели престилки, че не са обгрижили навреме пациенти и носят вина за смъртта им. В специална публикация в социалните мрежи лекарите от най-голямата болница в Южна България посочват колко много жертви дава гилдията в борбата с вируса и при какви условия работят медиците.

Ето посланието на лекарите без редакторска намеса:

"159 медици с коронавирус само за последните 24 часа  С тях общо заразените медици от началото са почти 4500 .

Общо в страната има 32 000 лекари, като не малка част от тях вече са се пенсионирали, а други не успяха да преборят вируса…

Нека всеки добре се замисли в какви условия и в какво напрежение работят здравните работници ежедневно, 24/7.

Нека се замисли как те рискуват собствено си здраве и здравето на семейството си. Нека се замисли, че на пациент му се налага да чака, защото 1 лекар и 1 сестра трябва са се грижат за 20-30, а понякога и 40 тежко болни пациенти

Нека се замисли, че когато лекарите предупреждаваха, че този момент ще дойде и умоляваха да се носят лични предпазни средства заведенията и баровете бяха пълни.

Нека се замисли, че "в мизерните условия в болницата“ пациентите прекарват 3-4 седмици, а лекарите 30-40 години. Нека се замисли дали "уважението“, което получават от голяма част от хора и медии е каквото трябва да бъде.

Ако някой мисли, че може да се справи по-добре от тях – нека пробва! Така или иначе здравните работници са на привършване…"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Промяна

Промяна

22.11.2020 | 23:31

Проблемът не е в лекарите, а в тези, които се възползват от властта и точат здравната каса. Има и замесени лекари. Ако имахме кадърно управление, парите нямаше да потъват някъде.

Отговори
10 0
Цецко

Цецко

22.11.2020 | 19:08

Във всяко стадо си има мърша. Познавам ЛЕКАРИ, на които ще им се кланям всеки път, като ги видя. Има и търгаши, които когато и да ги отрепеш с лопатата, все ще им е късно. Не трябва да се слагат всички под един знаменател. Защото в момента има такива, които са 24/7 на работа и връщат хора от оня свят.

Отговори
18 1
Те де Трябва Ама иначе

Те де Трябва Ама иначе

22.11.2020 | 16:47

Дъ допълня великия Мислител и велик като Френската ревулуция Фронкофон и Галфон Аийде нека моля Ви всичко тва дето Галфонската му главица е измислила Нека първо си направим.една Френска ревулуция включваща във себе си едниуреди наречени Гилотини Чаааааааак после пък и да въведем мандатност от 4 години за толупите в милиция прокуратура съд РЗИ Министерства Правителство Според мен хич ама хич не е чесно един милиционер да се пенсионира на 50 години а един лекар да блъска до 80 години И фишите училища да спрат да бълват магистрати поне за 150 години напред Изрично със закон и вписано в Конституцията Който само се опита да каже че е магистрат да бъде разчленен от два коня Това да важи за милиционери политици и вся останала паплач.на държавна софра Чак тогава ще имаме медици който няма да ходят да бършат задни части в странство и чак от там да ни дават акъл как се лекува разни болести Да сте чули български милиционер да работи в Париж подгонен от ниското заплащане в България Нема и нема да чуете Защото не им е нужен тюфлек Но български лекар кадърен го лапат веднага За поплювковци политици и магистрални магистрати даже и не споменувам кък се харчат на международния пазар на труда Тук обаче са ценна стока Много ценна Едва ли не без тях не можем да дишаме Можем но ни трябва Велика Френска Ревулуция и мюсю Гилотен От там трябва да започнем Изоснови да градим нашата България Явно темелите на нашия дом отдавна са рухнали и от там на всичко построено върху тези темели И да запеем Марсилезата

Отговори
13 1
Докторите са убийци

Докторите са убийци

22.11.2020 | 16:09

Срам нямат тия белите Боклуци.....Не се наядоха.....пууууу изтрепаха народа.....

Отговори
4 28
....

....

22.11.2020 | 18:13

След като мислите така, би трябвало до сега нито веднъж да не сте ходили на доктор и да не ходите никога занапред. А дали е така или просто си злобеете и като отидите на лекар сте мил и любезен ,по-точно лицимерен ?

Отговори
19 3
Джери

Джери

22.11.2020 | 15:58

Интересно! Само от държавните болници мрънкат, явно са некадърни и няма значение дали ще умреш на стълбите или вътре! Интересно! От частните болници няма оплаквания, работят си хората, персоналът не мрънка, хм, държавна му работа!

Отговори
11 23
КУКУ

КУКУ

22.11.2020 | 20:26

Според теб кой понася основния удар от Ковид - частните или държавните болници? Като си отговориш на този въпрос ще разбереш защо реват там най-много.

Отговори
14 1
Иван

Иван

22.11.2020 | 15:42

Преди 11 години отношението към пациентите беше същото, така че Ковид няма нищо общо, макар че звучи като удобно оправдание.

Отговори
24 4
такА трябва да бъде...

такА трябва да бъде...

22.11.2020 | 15:31

НЕ ПОЛЗВАЙТЕ БЪРЗА ПОМОЩ НА 6150 В ПЛОВДИВ.....ТАМ СА НЕКАДЪРНИЦИ И УБИЙЦИ..... УБИХА СВЕКЪРВА МИ ЕМИЛИЯ ЙОВЧЕВА.....ОТ НЕКАДЪРНОСТ...

Отговори
7 7
такА трябва да бъде...

такА трябва да бъде...

22.11.2020 | 15:30

горките медици!!!!!!!!!!!!!!! това е самата истина- натоварването им е свръх силите....сега спешна поправка в закона всички ама всики медици кадри завършващи в българия....задължително влизат с декларация която ги задължава минимум 4 години по разпределение на територията на цялата страна....който от който окръг е приет и кандидатствал ....без право на "ЗАМЯНА"... по всички градове ии паланки.....така като беше преди години няма мърдане .учител -лекар - акушерка - мединска сестра -ординатро- фармацевт...инженер - юрист- горски - икономист- всеки по специалност и разпределение според нуждите на района...разпраделение!!!!!! сега ще ми бълват разни клатикурни специалности на психолози и тъполози................свиване на висшите и полувисши учебни заведения до необходимостта не до просташкото размазване от психолози и тъполози....кадри само по предварителни разчети.....за нуждите на страната...инфекционисти- анастезиолози - и още и още....медицински сестри и санитари....даже тези от социалните патронажи да са само с такова образование.....така е във франция...никой няма право да ти даде един хап ако нее медицинско лице...може да е най -нисшето стъпало... специално медицинските кадри само по необходими разчети и то само за наши нужди....като минат 4 години ... внасят определена сума и заминават където искат....ще подготвяме ние кадри които ще гледат умрялите старци на цяла европа....т.е. скъпоплатени санитари от изучени лекари ще им пращаме на готово...защо защото не си гледат възрастните родители а ние ще се побъркваме и ще им пращаме лекари за санитари.....срам и позор... като не им харесва на меддиците тези условия да отидат на запад и да си плащат образованието и да не се връщат ако щат ....но нашите завършили лекали и други медици у нас....................болниците на ниво хотел 4 звезди ...не като сега тип пионерски лагер обща тоалетна и умивалници по коридорите.... ще ми ходят депутати като санитари и още не знам какви шебеци по болниците..... престанете с тези глупости..... на 20.11.2020г - от частната бърза помощ в пловдив изпратиха човек който трябваше да включи на свекърва ми системи защото се бе обезводнила.....и идва един студент който не знае къде се намира но иначе знае ценоразписа на изуст....та този студент като не можа да намери вена би на свекървами една инжекция деган а рингера препоръча да го изпие по малко ....представяте ли си бърза помощ???????!!!!!!!!!! та още вечерта свекървами се спомина....... това е бързата помощ в Пловдив!!!!!-6150....СРАМ И ПОЗОР......

Отговори
13 4
Знъм

Знъм

22.11.2020 | 14:24

Докторче съгласен съм с теб от личен опит Аз имам здрави прави 40 комшийки мераклийки и не мога да ги оправя всичките А при тебе легнали 40 трупа който взимат дават и онази с Косата много ги иска а ти трябва да ги върнеш на близките им да им се порадват че са живи поне още час А ко ша кажеш за помощния персионал хвърчащ като ангели Господни около живи трупове За медицинските сестри и санитари Кажи една блага дума и за тях

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?