Следвайте ни

Пловдив отбелязва Европейската нощ на прилепите

viber icon

На 23 октомври, петък, страната ни ще отбележи за 24 път Европейската нощ на прилепите.

От 1997 г. инициативата е под егидата на Споразумението за опазване на прилепите в Европа (EUROBATS). Днес събитието се организира в над 30 страни от цяла Европа. 

През тази година Европейската нощ на прилепите ще бъде отбелязана с кампания в над 10 града в страната. Целта на инициативата е широката общественост да се запознае с живота и навиците на тези тайнствени животни и да покаже защо е важно тяхното опазване. Организатор на събитието в Пловдив е Зелени Балкани.

Затова на 23.10.2020 г. (петък) ще се проведе публично информационна кампания от 16:00 до 19:00 часа в Цар Симеоновата Градина /до Виенския павилион/. На събитието ще бъдат експонирани изложби и материали в централната част на градската градина, ще бъдат демонстрирани някои от методите, използвани при проучване на прилепи (работа с ултразвуков детектор, методи за проникване в пещери и др.).

За децата ще има занимателни игри на открито за летящите бозайници, арт ателиета и четене на детската книжка „Приключенията на прилепа Дарки“. Интересни факти за прилепите ще бъдат представени чрез презентации.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?