Следвайте ни

Парк "Рибница" в "Северен" с огромна детска площадка

viber icon

Децата, които играят в парк "Рибница" на бул. "Дунав", скоро ще се радват на нови люлки и катерушки. Това съобщи кметът на район "Северен" Стоян Алексиев.

Детската площадка  ще бъде много по-голяма от старата, с площ 550 кв. метра. За атракциите е отредено място до паметника на братя Търневи. Строителството се предприема по настояване на родителите, които считат, че съществуващата площадка не стига за всички желаещи да играят, а и не отговаря на съвременните санитарни изисквания. Тя ще бъде ремонтирана, като плановете на районната администрация е да направят мека настилка от специален материал. В парка има и фитнес на открито.

Стоян Алексиев разказа, че по време на извънредното положение са изградили тротоари на ул. "Мизия" с паркинг от над 30 места и улично осветление. На ул. "Ален мак" в  кв. "Гагарин" също направили  тротоар, джобове за контейнерите и паркинг. С нов паркинг е и  ул. "Достоевски" .

В "Северен" се сменя водопровод между двете колела на бул. "Цар Борис III Обединител" в отсечката от бул. "България" до "Дунав". Източното платно почти е готово, след което строителите ще  подхванат ремонта на  западното. Двете платна ще бъдат преасфалтирани.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Николова

Николова

07.06.2020 | 07:41

За паркинга на ул. "Мизия": Да направиха тротоар до паркинга, който е частично не използваем по средата с поставени стълбове за осветление. Разкопаха улицата за прекарване на някакъв кабел, като след това не асфалтираха а сложиха бетонни плочи около които настилката съвсем се натроши, както и съществуващия тротоар на отсрещната страна. Отсякоха няколко големи здрави дървета и засяха три елхички. Кмета хубаво се хвали, но първо да види с какво.

Отговори
1 1
бай Георги

бай Георги

06.06.2020 | 21:16

Скрийте го тоя мошеник бре.Само дразните хората,маскари с маскари.

Отговори
1 1
Ральчо

Ральчо

06.06.2020 | 15:56

Бъдеще несигурно време . Нищо не е направил обещания, обещания ,обещания .

Отговори
2 2
Крадеца

Крадеца

06.06.2020 | 15:10

ТОЛУП....

Отговори
2 2
Съселянин от Голямо Конаре

Съселянин от Голямо Конаре

06.06.2020 | 14:47

За какво го рекламирате тоя Тотевист ? Пълен безхаберник . Пълна излагация .

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?