Следвайте ни

Паяк „ухапа“ каруцар, тръгнал да гори гуми в Пловдив СНИМКИ

viber icon

В следобедните часове на вчерашния ден полицейски екип на Шесто РУ констатирал  пътно превозно средство с животинска тяга- кон с каруца, да се движи по булевард „Цариградско шосе “ и ул. „Кемера“. Каруцата, натоварена със стари автомобилни гуми , била спряна на влизане в кв. „Столипиново“.  

28- годишният, който е жител на квартала, възнамерявал да ги изхвърли и запали. Полицейските служители му съставили акт за установяване на административно нарушение на основание чл. 17 ал 1 от Наредбата за организация и безопасност на движението на територията на община Пловдив. Автомобилните гуми и каруцата са иззети по надлежния ред, а за установената нередност е сигнализирана и общинска полиция, която е репатрирала каруцата с „паяк“. 

За последваща проверка относно произхода на употребяваните гуми е включен и служител от РИОСВ Пловдив. Това е вторият случай на репатриране на каруца  от началото на годината.

Предишният нарушител, също от квартала, бе установен през месец февруари, в опит да превозва матални отпадъци. От 2013г. движението на каруци на територията на град Пловдив е забранено с решение на общинския съвет. Контролът и проверките от органите на реда ще продължават  и занапред.

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Редактор - marica.bg

Костадин Костадинов има висше образование. Работил е в онлайн медии като редактор на съдържание и автор на статии.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?