Следвайте ни

Реконструкция на ул. "Даме Груев" и разширение на бул. "Марица-север" искат от "Съюз за Пловдив"

viber icon

Съветниците  от „Съюз за Пловдив“ предлагат над  25 обекта в шестте района да бъдат включени в капиталовата програма на Община Пловдив за 2020 г. 

Поименният списък  на улици, тротоари, паркинги, детски градини  и детски площадки, които имат нужда от ремонт, е  внесен още в средата на декември в Общината, за да има достатъчно време администрацията да го обсъди.

„Голяма част от обектите не изискват много средства и няма да тежат на бюджета. При подготовката на предложението сме се съобразили с районните кметства, за да не дублираме обектите. Всички ремонти са важни и отдавна се очакват от гражданите“, коментира председателят на групата Евелин Парасков.

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ за пореден път настояват за реконструкция на ул. „Даме Груев“ в „Южен“. „Ремонтът частично ще отпуши трафика по бул. „Македония“ при стадион „Тодор Диев“ и Бетонния мост“, счита Парасков.

Той напомня, че „Даме Груев“ се върти в управленските програми 4-5 мандата, но  досега нищо не е свършено.

Вторият обект в „Южен“, който  трябва да бъде заложен в бюджета, е продължението на бул. „Македония“ от бул. „Никола Вапцаров“ до бул. „Александър Стамболийски“.

Разширението на бул. „Марица“ в район „Северен“ е крайно необходимо  за подобряване на организацията на движението и благоустрояване на цялата крайречна зона,  като най-напред трябва да се изготви проект, категорични са съветниците от „Съюз за Пловдив“.

Те  предлагат  в бюджета да се планират средства за проектиране на продължение на бул. „Свобода“  до ул. „Рая“ и връзка с бул. „Шести  септември“.

Както и в предишния мандат, те искат да се осигурят пари за проектиране на пешеходен подлез под жп линията в „Прослав“.  Жителите на квартала от  2014 г. чакат  за безопасно преминаване. По предложение на „Съюз за Пловдив“ през 2016 г. в бюджета  бяха заложени  50 000 лв. за проектиране, но няма информация дали е изготвен проект.

 В „Тракия“  трябва да бъде санирана ДГ „Еделвайс”, която се намира на ул. „Теофан Райнов“ №4. За "Централен" настояват за финансиране на реконструкцията на  ул.  „Димчо Дебелянов“  и „Щросмайер“, за които има   изготвени проекти.

В  списъка с обектите  съветниците от  „Съюз за Пловдив“  са включили                 проектиране  на връзката  на ул. "Богомил" с бул. "Санкт Петербург" в „Източен“. В момента  на това място има черен път с локви и кал.

„Повечето от обектите сме предлагали за финансиране и в миналия мандат, но те така и не се случиха. Надяваме се, че в този мандат ще бъдат реализирани“, каза Евелин Парасков.

От „Съюз за Пловдив“ ще поискат среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров и неговия заместник по строителството Пламен Райчев, за да обсъдят направените предложения. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?