Следвайте ни

Въздухът в Пловдив по-чист, водата се губи в тръбите

viber icon

В годината на Европейската столица на културата пловдивчани и туристи са дишали мръсен въздух 69 дни. Това показват данните от отчета за изпълнението на програмата за опазването на околната среда на територията на Пловдив през 2019 г.  Анализът е внесен от кмета Здравко Димитров за обсъждане в Общинския съвет с намеренията за засилване на мерките за чиста градска среда.

Добрата новина е, че през миналата година дните с превишения на допустимата норма за съдържание на фини прахови частици във въздуха са били най-малко  за последните девет години. Същата  картина - 69 дни замърсяване, е отчетена и през 2015-та.  За сравнение, през 2013 г. имаше почти  200 дни със завишени количества прах във въздуха. 

Няма подобрение обаче при водата. Замърсявания там не са установени, но в старите тръби се губят 65,44 процента от количествата, които се добиват от ВиК.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Черен Петър

Черен Петър

03.06.2020 | 15:33

Въздуха стана по-чист, покрай пандемията и забраната за пътуванията и кпп-та т.е. въздуха е мръсен само и предимно от старите ви коли, защо показвате снимка пушещи комини, като те са една по-малка част от замърсяването му!?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?