Следвайте ни

Общината с два варианта, ако "Лафка" фалира и се откаже от спирките

viber icon

Община Пловдив ще обяви нова концесия за 314 спирки или ще ги отдава под наем. Това са двата варианта пред градската управа при  евентуалното прекратяване на концесията с фирма "Елиза 1999", която преди осем години беше закупена от "Лафка Маркет". 

Това стана ясно от думите на кмета Здравко Димитров по повод спирането на работа на павилионите от веригата "Лафка" в цялата страна и очакванията за фалит на компанията след забраната на частните лотарии.

"Засега нямаме официално уведомление от концесионера. Ако той се откаже от договора, трябва да решим дали да обявим нова концесия или да ги даваме под наем, за да се поддържани спирките", разясни Здравко Димитров.

В момента част от обектите на "Лафка" по спирките в Пловдив са затворени, а други работят, но без вестници и вече забранените лотарийни игри.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ЗАСЛОН, не "СГРАДА"

24.02.2020 | 17:01

В белите държави спирката представлява остъклен от три страни ЗАСЛОН, а не "билдинг", СГРАДА, ИМОТ, дюкян за ДЕбеЛЯН БЕЙевский, Главен Собственик на БГстан. Мозъклията микроцефал кмет е май глуповат, ако си мисли, че някой ЩЕ МУ ПЛАЩА НАЕМ, за да поддържа тенекиите на Лафка - преди всичко тези съоръжения трябваше да са си техни, а не за сметка на данъкоплатците

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?