Следвайте ни

Облагородяват Дановия хълм: Общинските съветници от ГЕРБ се включиха в акцията СНИМКИ

viber icon

Цялата група на ГЕРБ в Общински съвет Пловдив се включи в акцията по облагородяване на Данов хълм, организирана от район Централен -Община Пловдив, ОП „Градини и паркове“, Free Plovdiv Tour, Аварийно Спасяване Пловдив и сдружение БГ Бъди активен.

Над 100 души - активисти, доброволци, граждани, представители на НПО организации и местна администрация се обединиха, за да направят пловдивското тепе по-привлекателно. 

„Искаме Пловдив да става все по-красиво и чисто място, независимо за коя територия става дума. И Сахат тепе, където сме днес, и Бунарджика, и Младежкия хълм, и река Марица са символични за града ни“, коментира председателят на групата на ГЕРБ в Общински съвет Пловдив Йордан Илиев.

Кметът на „Централен“ и председател на структурата на ГЕРБ в района Георги Стаменов изказа благодарност на участниците в инициативата.

„Благодаря, че отделихте от времето си в почивния ден, за да възродим оживлението и красотата на Сахат тепе – една от емблемите на Пловдив. Убеден съм, че всички заедно ще поставим началото на облагородяването на това място, което е душата на нашия град и допринася за неговия дух и автентичност“, заяви Георги Стаменов.

По време на акцията се разчистиха алеите от предварително изрязани храсти и клони, доброволците събраха и изнесоха десетки чували със смет и отвориха водоскоците и стълбищата.

В инициативата взеха участие представители на администрацията на Район „Централен“ , на ОП „Градини и паркове“ начело с директора Веселин Козарев, доброволци на https://thespot.bgbeactive.org/_Място България и сдружение БГ Бъди активен, екип на Аварийно спасяване Пловдив,  екип БЧК, катедра „Екология“ към ПУ „Паисий Хилендарски“, Спелеоклуб Пловдив, екип на Plovdiv Free Tour, представители на Съюза на Ландшафтните архитекти и други. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?