Следвайте ни

Няма да я познаете: Така ще изглежда ул. „Даме Груев“ след реконструкцията СНИМКИ

Община Пловдив готова да подпише договора за ремонта след празниците

viber icon

Община Пловдив има готовност да подпише договор за реконструкция на  ул. „Даме Груев“ с избрания изпълнител - „Парсек груп“ ЕООД, след като изтекоха сроковете за обжалване, съобщи заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев. Договорът е на стойност 7 396 680 лв с ДДС, а срокът на изпълнение е 300 дни.

По думите му ул. „Даме Груев“ е важна транспортна артерия, свързваща източната и южната част на града, както и връзка с населени места от Родопската яка. Улицата е естествено продължение на бъдещия пробив под Централна гара към изходните градски артерии  и е алтернативна връзка на източната част на район „Южен“ през надлез „Родопи“ с „Тракия“ и „Централен“. След построяването на пробива се очаква интензивността на движението по нея да се увеличи драстично и целта на общината е улицата да бъде обновена преди да приключи строителството му.

Проектът предвижда цялостна реконструкция и подмяна на подземните комуникации, включително водопровод и канализация. След ремонта улицата, която е една от най-натоварените в района, ще бъде като булевард -  по две ленти за движение във всяка посока, ще бъдат ремонтирани тротоарите, а в някои от участъците, където има възможност, ще бъдат изградени и паркоместа.

Ремонтът ще бъде осъществен на три етапа, като първият включва дейности по трасето от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, във втория ще се продължи до ул. „Тодор Александров“, а в последния етап ще се завърши улицата до надлез „Родопи“, обясни кметът на район „Южен“ Костадин Язов. Очаква се същинските дейности по ремонта да започнат  през лятото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

BMX

BMX

05.05.2021 | 17:56

Достатъчно ще е просто да махнат паветата и да я асфалтират, както си е в сегашните габарити - няма нужда от повече ... Ул.Македония, която е 10 пъти по-натоварена, защо не я направиха с по две платна в посока (там има и място), а висим в задръстване по 10 минути на светофарите на Скопие и на 1-во районно?

Отговори
4 0
Стоичков

Стоичков

05.05.2021 | 14:34

За да стане това от снимките/в тези габарити/всички дървета заминават,а за тези от илюстрацията ще са необходими 15-20г.Улица от 900м.на три етапа ще я правят за 300дни.

Отговори
2 3
Десен

Десен

05.05.2021 | 12:42

Това никога няма да се случи, пак са фишеци! Гарантирам! Тая улица, близките 10 години, няма да мръдне и на йота!

Отговори
5 3
Батко

Батко

05.05.2021 | 11:59

Къде са дърветата и сянката. Ужасно грозно е

Отговори
6 6
Предполагащ

Предполагащ

05.05.2021 | 15:14

Дърветата ще станат на пелети, сянка без дървета - няма.

Отговори
1 3
Мнение

Мнение

05.05.2021 | 10:31

Изглежда лишено от живот. Сиво.

Отговори
7 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?