Следвайте ни

НОВА ВЕРСИЯ: Обратни води подкопали рухналата къща в Пловдив

viber icon

Обратни води под рухналата къща на ул. „Ниш“ №3 може да са причина за компрометирането й. В неделния ден се оказа, че сградата няма подземни основи, когато е вдигана през 1928 година. 

„Натъкнахме се на обратни води на терена. Те са под къщата. И не става въпрос за скъсан тръба при падането на стената-калкан, а за нещо, което е отпреди“, каза директорът на фирмата инвеститор „БАУПРО 1“ ООД Стефан Кабаков.

Обратните води не са били свързани към канализацията и това може да е предпоставката за компрометиране на сградата, смята той. 

Г-н Кабаков обясни, че няма закон, който да задължава или да дава права на инвеститора да обследва съседен имот при започване на строителен проект. 

„Когато се строи, ти обследваш парцела, в който го правиш – нямаш право да правиш това в земята на комшиите. Тя е чужда – не е моя. Докато не направиш изкоп за основи, не можеш да разбереш имала ли е основи тази къща и как е строена през 1928 година“, каза шефът на „БАУПРО 1“ ООД. 

Той припомни, че фирмата е поела моралната отговорност пред стопаните на съсипаната къща. 

„Апартаментът, в който са настанени господата, е пълен лукс. Не плащат и една стотинка. Дано хората не повярват на приказките им, че нямало вилици! Нямало и сол! Никой не е длъжен да отиде и да им купи сол и черен пипер. Ние нямаме конфликт с тези хора. Просто чакаме становището на РДНСК и на двете комисии, за да знаем как да процедираме“, подчерта Стефан Кабаков.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?