Следвайте ни

"Не се сърди човече" с вино събраха хиляди в Стария град

viber icon

Хиляди любители на виното от цялата страна посетиха Стария град за втория ден на фестивала „Вино и гурме“. И днес организаторите бяха предвидили десетки игри и томболи, с които да забавляват туристите.

В бар "Конюшните" се проведе нестандартна игра на не се сърди (винено) човече. Вместо пионки, участниците използваха чаши с вино, а за да бъде играта още по-интригуваща, имаше предизвикателства и въпроси.

Участниците трябваше да отговарят на въпроси свързани с виното, за да предвиждат пионките си напред. За победителя беше предвидена награда от бутилка вино. 

По-късно в градинката до къщата с постоянна експозиция на Георги Божилов - Слона, се проведе модно дефиле с участието на майсторката на художествени тъкани Спаска Георгакева и оперната певица Денислава Станева – Сопрано. Певицата успя да плени публиката с класическия прочит на любими български песни от различни жанрове, а модели на облеклата бяха ученички от спортното училище "Васил Левски". 

Коприна и вълна от бейби камила и алпака, бяха някои от материите, използвани за изработката на шаловете, дело на майстор Георгакева. В шоуто участваха и облекла, изработени в работилницата по облекло на Професионална гимназия по кожени изделия и текстил "Д-р Иван Богоров" – Пловдив. 

Според организатори, събитието се радва на рекорден брой посетители от цялата страна. „От сутринта получаваме обаждания от туристи, желаещи да посетят фестивала. Има хора от цяла България. Има от София, Сливен, Стара Загора, Бургас, идват от къде ли не“, сподели една от организаторките.   

Вчера, фестивалът бе открит официално от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, председателя на УС на Съвет по туризъм инж. Любозар Фратев и ректора на УХТ- проф. Пламен Моллов.

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?