Следвайте ни

Купонджиите в Пловдив изгоряха с десетки хиляди левове ВИДЕО

viber icon

Я, елате пиленца при батко! Солени глоби ще платят участниците в двете коронапартита в Пловдив, на едно от които пя Милко Калайджиев. "Марица" ви информира още снощи в реално време за екшъните.

Полицията и проверяващи излови над 50 купонджии в прочутия ресторант "Рибарника", а после и десетки празнуващи в "Малката Марица" до панаирния мост. Имаше опити за бягства, но МВР спипа нарушителите.

Всички участници в партита ще бъдат глобени, както и собствениците на заведенията, нарушили заповедта на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб. Това съобщи областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева.

„Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото.

Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден", коментира Каназирева.

Тя съобщи, че за купона в "Рибарника" са санкционирани  55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева. Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер -2 хиляди лева.

При "Малката Марица" положението и следното:  съставени са актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души, не се съобщава за санкция на самото заведение, но вероятно ще има и такава.

Проверките продължават, като в тях освен полицаи участват и хора от Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Грижа Обич Благодарност Пожелания Мечти Съболезнования ИЧ

Грижа Обич Благодарност Пожелания Мечти Съболезнования ИЧ

16.01.2021 | 22:34

Галя ( случайно или не кучушки лай от четириного еврейско паленце )Защо бе паленце еврейско четириного докато апвате във вашия еврейски кучкарник не фанете да съ заразите всички еврейски псета и не пукнете и не умрете Що бе паленце еврейско безподобно ти от твоята палешка еврейска висота пожелаваш на всички присъствали на Рождения ден да се заразят с Корона някаква Ами отвори учебника по БОТАНИКА и там ще видиш много по кошмарни пожелания който да пожелаваш Примерно като инсулт инфаркт диабет от най ранна детска възраст Или застреляни 16 пъти в сърдечната област Защо паленце нещасно еврейско им пожелаваш да напълнят Ковид отделенията На таз модерна клетва ли те научи да.лаеш твоя господар А почивка в Арко Ирис не щеш ли да ти пожелая А.може и на едно по топло местенце В крематориума Защото обичам хайваните като теб все на топло ги пращам

Отговори
0 0
Иво

Иво

16.01.2021 | 20:36

Два глупави акта обжалвах от март и април месец и двата паднаха в съда, така че никой нищо няма да плати на гербавите мутромилиционери. Пълни глупости. Накрая и пари ще вземе този, че са му развалили рождения ден идиотите.

Отговори
1 0
Галя

Галя

16.01.2021 | 13:23

Затваряне до края на годината. Тея дето с господ са вечеряли по друг начин немогат да се стреснат. Ако случайно се разболеят, първи ще "цъфнат" като випове във ВМА.

Отговори
7 4
Нормални ли сте

Нормални ли сте

16.01.2021 | 12:20

За какво избиване на сметки За какво затваряне коментирате бре инцебили Ами честващия Рождения си ден е собственик на заведението Дали ще се съберат близки и приятели в дома му или в неговото заведение има ли значение За какви печалби коментирате за какви избивания Вие нормални ли сте ????? Ами човека си плаща от неговия джоб за да посрещне уважилите го за празника му За каква печалба става дума Ами и аз се познавам с Милко и мога да кажа че сме добри приятели Ако той ми уважи празника като приятел за какви Хонорари за какви печалби пак става дума Нима ползването на даден терен моя собственост дори и като наемател е някакво нарушение на Закона На кой Закон На Закона на собственоста ли Ако разполагам с 10 квадратни метра площ ще се съобразявам с тези 10 квадрата Но ако разполагам с 1 000 квадрата собственост избора е мой къде да отпразнувам празника си А кой е дошъл да ме уважи не може да бъде санкциониран за това си действие Това е някаква форма на диктатура налагана силово под формата Ние се грижим за вашето здраве

Отговори
5 7
Филибелия

Филибелия

16.01.2021 | 10:12

А специално на "калайджията" - 5000 лв. глоба,защото се е съгласил да участва знаейки,че е забранено. Аман от наглеци! Другите могат-те-не!

Отговори
12 7
лекар

лекар

16.01.2021 | 09:29

Бълха ги ухапала. Със следващия купон ще ги изкарат глобите. Трябва да им се наложи забрана за работа за дълъг срок.Тогава няма да им стиска и принудително ще спазват мерките.

Отговори
17 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?