Следвайте ни

Колко ще вземат Ботев и Локо от държавните милиони? Зам.-кметът Титюков с първи коментар ВИДЕО

viber icon

След като кметът Здравко Димитров се завърне от София вероятно ще има среща с представителите на футболните отбори "Ботев", "Локомотив", "Спартак" и "Марица" преди да се вземе решение как да се разпределят отпуснатите от правителството 37 милиона лева за спортната инфраструктура в Пловдив.

Това обясни зам.-кметът Георги Титюков, броени часове след като по настояване на премиера Бойко Борисов кабинетът се отказа да купува нов правителствен самолет и пренасочи заделените 50 млн. лева за спортни обекти и физкултурни салони на училища.

Лъвският пай отива в Пловдив, стана ясно на днешното заседание на кабинета, но разпределението на парите ще се реши от Община Пловдив.

Сега предстои обаче градската управа да реши как да бъдат похарчени въпросните 37 милиона.

„Привържениците на клубовете имат различен прочит на това как да се разпределят парите. Някои казват по равно, други пропорционално на броя на посещаемостта на последния финал (за националната купа между "Ботев" и "Локомотив"-б.р.), който се игра. Естествено, феновете на "Спартак" и "Марица" също очакват. Аз също имам свое мнение как да се случи това”, заяви Титюков.

Той предостави и разчети колко пари са нужни за отделните спортни обекти под тепетата.

"За спортната база на "Локомотив" трябват 6,3 млн. лева, проектът за трибуна Бесика е 3,3 млн. лева. За довършването на стадион „Христо Ботев” са нужни 30 млн. лева без ДДС", изчисли зам.-кметът.

"Имаме проектна готовност за няколко обекта - спортен комплекс "Дунав", който се изгражда, плувен комплекс "Младост",  физкултурен салон и други", разясни още Титюков.

12 млн. лева са нужни само за плувния комплекс „Младост”, за който бившият кмет Иван Тотев побърза да направи първа копка преди последните избори.

"Отпуснатите от правителството 37 млн. лв.  за спортна инфраструктурна не могат да бъдат насочени към стадион "Тодор Диев", понеже той е общинска собственост и в момента вече е отдаден на концесия. Подготвя се за отдаване за ползване срещу инвестиции и бивщият Работнически стадион, който ще е тренировъчната база на Спартак. Това е единственото сигурно", заяви още Георги Титюков. 

Той подчерта, че сумата е недостатъчна за градския стадион "Пловдив".

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?