Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров: От утре въвеждам още по-драстични мерки в Пловдив

viber icon

"Още по-строги ограничителни мерки ще бъдат въведени от утре в Пловдив заради епидемията от коронавирус", заяви пред "Марица" кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Никакви разходки в парковете, по тепетата и край Марица. Няма да работят никакви търговски обекти, освен за хранителни стоки, за да намалим  риска от заразата",  каза градоначалникът. 

В парковете и на обществените места ще има още по-засилена полицейска охрана, тъй като достъпът и събиране на групи категорично са забранени.

"Опасно е, всеки трябва да го разбере и да бъде отговорен към себе си, близките и околните", изтъкна Димитров. И напомни, че в Китай разпространението на коронавируса е овладяно благодарение на жестоката и всеобща дисциплина, в Индия нарушителите ги бият с палки, в Русия ги заплашва затвор, а в Германия по улиците изкарват хиляди военни, за да помагат на полицията.

"Много добре знам, че на никой от нас не е приятен този режим, свикнали сме да живеем заедно и да общуваме, но забранителният режим е въведен за  наше добро", подчерта градоначалникът.

В Пловдив няма да вдигат пейки от парковете, градините и пред блоковете, както е разпоредил кметът на Бургас. Но пък ще се налагат глоби на всички нарушители на забраните, като санкциите са от 5000 лева нагоре. 

По-рано шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев обяви, че от утре спира отпуските на всички служители, за да се засили контрола върху спазването на противоепидемичните мерки в града и областта.

Областният управител Дани Каназирева също обяви, че подкрепя исканите от кметовете по-строги мерки, но настоява те да бъдат единни за всички общини в Пловдивско, за да не са обърквали хората.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (60)

ДО ВЕЛИЗАР , ОТ ОТЛИЧНО ПОЗНАВАЩ КАНАЗИРЕВА.

30.03.2020 | 10:12

НЕ ВИ ЗАЩИТИ ВЕЛИЗАРЕ. ВЧЕРА КАНАЗИРКАТА СЕ ОТРЕЧЕ ОТ ВСИЧКО , КОЕТО Е КАЗАЛА. ОБЯВИ СЕ ОФИЦИАЛНО ПРЕД ВСИЧКИ МЕДИИ ЗА ЗАТВОРЯНЕ НА МАГАЗИНИТЕ И ПО -СТРОГИ МЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА КАРАНТИНАТА. ТИПИЧНО ЗА НЕЯ --ДА СЕ ОТМЯТА И ПРЕДАВА.И ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО? СЛЕД КАТО РАЗБРА, ЧЕ БОЙКО ЩЕ Я УВОЛНИ, ВЕДНАГА СМЕНИ ПЛОЧАТА.ТОВА Е ПЛАЗМОДИЙ, НЕ ПОЛИТИК. ТАКА, ЧЕ МЪЖКАРИЯТА НА КАНАЗИРЕВА ТРАЕШЕ ТОЧНО 6 ЧАСА. УЧУДВАЩО МНОГО ЗА НЕЯ.

Отговори
5 0

Наблюдател

30.03.2020 | 17:59

Като Ви чета момчета става ясно, че Дани Каназирева е много печена карачка. Гърчи тялото и е отървала кожуха. С други думи спасение няма. Пак се е окопала.

Отговори
3 0

ДО ПЛОВДИВЧАНИН ОТ ПЛОВДИВЧАНИН

30.03.2020 | 10:02

С НЕСПАЗВАНЕ НА КАРАНТИНАТА ВЪРВИМ ПО ПЪТЯ НА ИТАЛИЯ . И АЗ КАТО ТЕБЕ НЕ ПОНАСЯМ ГЕРБ, НО ТУК ПАРТИИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО.ВСЕКИ ДЕН В ИТАЛИЯ , ФРАНЦИЯ И ИСПАНИЯ УМИРАТ ПО БЛИЗО 1000 ДУШИ. ТОВА ЧУДО ИДВА И КЪМ БЪЛГАРИЯ. СПРИ С КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ. СВЕТА ВОЙНА ДА ВОДЕШЕ , НЯМАШЕ ДА ДАВА ТОЛКОВА ЖЕРТВИ НА ДЕН.ВСЪЩНОСТ ТОВА ВЕЧЕ Е ВОЙНА , НО БИО ВОЙНА.НАЙ-ГАДНАТА.ЗАЩОТО ВРАГА Е НЕВИНЕН.А СИ ПРАВ , ЧЕ ЗИКО И КАНАЗИРЕВА СА НЕАДЕКВАТНИ.

Отговори
5 1

Пловдивчанин

30.03.2020 | 07:58

Първо-няма никакъв смъртоносен вирус а прост грип. Когато глупавия народ най-после прозре тази истина ГЕРБ ще паднат завинаги от власт.Да съсипеш цяла държава с измислен вирус? Колко трябва да си зъл? И то с лъжливото кредо-Ние се грижим за хората. Това,че Каназирева и кмета дават различни заповеди доказва,че са наясно,че няма пандемия и както генерала Годжи получават заповедите от чужбина. Карайки хората да стоят вкъщи,когато всеки е наясно,че слънцето и природата лекуват те създават вече истинска епидемиологична обстановка с цел да почнат хората да боледуват и те да имат оправдание за мерките.Защото няма нито един починал от коронавирус а сметките трябва да излизат. Насила създават епидемия и обедняване на народа. Кой ги е избрал?

Отговори
6 8

Наблюдател

30.03.2020 | 18:04

Карай си така момче. Нека другите се заблуждават. Сигурно си има някой свещ ако потрябва да ти пали.

Отговори
1 0

Заза

30.03.2020 | 18:40

Алооо ,смени си дилъра малоумнико неук

Отговори
1 1

Манева

30.03.2020 | 07:24

Кмете, къде е общинската полиция? Партийно-назначените калинки май се изпокриха и няма кой да въвежда ред!

Отговори
7 1

Велизар

29.03.2020 | 23:38

Единствено Каназирева ни защити!

Отговори
2 11

Никой

29.03.2020 | 23:11

Аз предлагам да пробват в лабораториите комбинация с гореща вода и вируса може ида умре завинаги броно плевмониите не са устойчиви на горещото това съм го изпитала

Отговори
2 2

От утре

29.03.2020 | 22:04

Или здравка да го ....

Отговори
13 0

Само предположение

29.03.2020 | 22:02

Дали "самоволието" на градската управа не е провокация за въвеждането на по-строги мерки. Или е просто проявление ниска управленска немощ, което също е много вероятно. Със закрилата на кафемашините дори се игнорира закона.

Отговори
18 0

Мадам лъжа

29.03.2020 | 22:09

Прав си. Здравко се страхува. Така и не разбрахме, кой държи това ужасно същество, то дори не е човек. Тази Здравка- кой ще я изгони. Пловдивчани не грасуват за нея, а кой я назначава. Тя ще унищожи града.

Отговори
13 0

ДАНИ, ОСТАНИ СИ ВКЪЩИ!

29.03.2020 | 21:13

Единственото добро, което Дани Каназирева може да направи за Пловдив и пловдивчани е да си седи у дома. Дани, послушай Генерала и си стой вкъщи! Така поне няма да пречиш, защото да помогнеш очевидно не можеш. #Daniestayhome

Отговори
26 0

Ехо Банско?

29.03.2020 | 20:21

Аз от два месеца ви говоря, че трябваше да блокирате всички полети идващи от Китай и Азия и всякакво шиб@но китайско карго! Сега се сетихте да гоните хората от парковете! Та нали точно там вирусът на слънце, топло и сухо умира най-бързо?? Не се излагайте!

Отговори
28 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?