Следвайте ни

Жан Виденов и посланик Митрофанова качват Альоша за 9 май

viber icon

Шествието на „Безсмъртният полк“ в Пловдив утре за втора поредна година ще е виртуално и ще се предава само в социалните мрежи. В 13.30 часа утре на Бунарджика се очаква пристигането на посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова. 

С нея ще очакват още 4 посланици от бивши съветски републики.

Бившият премиер Жан Виденов също ще е на Бунадрджика. заедно с фондация "Безсмъртният полк" той ще стартира инициатива посветена на летците изпитатели и космонавти. Става въпрос за обгрижване и озеленяване на Алеята на космонавтите. На върха е най-голямата Алея на космонавти в света.

Решението за отмяна на класическото шествие се взима град по град. В София събирането за него ще започне още в 9 часа сутринта пред Паметника на незнайния войн. Реални или виртуални шествия ще има в 47 други български града.

„Носим отговорност към възрастните хора и затова предпочитаме да направим шествието в социалните мрежи. А който иска може неорганизирано да дойде под паметника на Альоша на Бунарджика“, каза председателят на фондация „Безсмъртният полк“ Павел Иванов. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

08.05.2021 | 21:00

Аман от комунисти.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?