Следвайте ни

Илия Кирчев: Отваря се кутията на Пандора, общината ще фалира

Здравко Димитров обвини съветници в див популизъм

viber icon

Пореден скандал се разрази в залата на Общинския съвет, където се разглеждаше предложението на кмета Здравко Димитров за отмяна на наеми и такси на общинските сгради и терени, които се ползват от наематели. Облекчението се въвежда за срока на извънредното положение и важи за обектите, които са затворени.

Спорът се разгоря, когато Едуард Сарафян от "Кауза Пловдив" поиска да се отмени заплащането за всички търговци, чиито оборот е намалял. БСП предложи срокът за отмяна на наемите да бъде удължен с три месеца, след като се прекрати извънредното положение.

"Това е див популизъм", заяви кметът Здравко Димитров. Неговият заместник по финанси Илия Кирчев предупреди, че по този начин съветниците отварят кутията на Пандора, тъй като по негови прогнози годината ще приключи с 50 милиона по-малко собствени приходи от планираните.

"Целта ни е да помогнем на хората, чийто бизнес е спрян със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, а не на всеки, чийто обект не върви, но работи", обясни Илия Кирчев.

Съветниците взеха пет минути почивка. Здравко Димитров ги смъмри, че водят общината към катастрофа, защото, ако не събере достатъчно пари, няма как да издържа основните заведения.

След второто прегласуване съветниците се обявиха против идеите на Сарафян и БСП и подкрепиха предложението на Здравко Димитров за отмяна на таксите и наемите само за тези обекти, които принудително са затворени.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

333

333

09.04.2020 | 21:57

Срам ме е, чи тези хора ни управляват. Вечно някой е виновен. Само те не. И откъде- от здравето. Ми хайде. Да видим дарителите. Или вече Ви надариха. Чакаме.

Отговори
1 0
Харесвам кмета!

Харесвам кмета!

09.04.2020 | 20:24

Бургаския. Учих в Пловдив и ми е на сърце. То живея в най красивия град, управляван от най- свястния кмет. Нява значение, че е от ГЕРБ. Съжалявам за Вас, Пловдивчани! Изтеглихте късата клечка!

Отговори
4 1
Един  умиращ град

Един умиращ град

09.04.2020 | 18:37

Кутията на ПАндора е отворена бе Илия.Още маминия свърши тая работа А ти, зико ,каназирката ,титюка и червеното глиган, просто ще ни. Довършите.

Отговори
5 1
Петрова

Петрова

09.04.2020 | 16:03

Обяднете на кмета, че той лично или Общината никого не издържа. Нито помагат на здравеопазването. Държавата дава парите. Те няма как са ги " вземат" . Пърна градска е негова грижа- това е вярно. Не! на общинацията на парите на здр.зав. загубихте ме тотално.

Отговори
4 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

09.04.2020 | 15:58

Да фалира. Хареса ми за Мавродиев.

Отговори
6 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

09.04.2020 | 15:56

Ми, вземете от стадионите. От ненужния лукс. Отворетесградата на Общината. Пловдинския Мавродиев го огранимете. Никой не Ви припозна, като нашия квет или зам.кемет. А Калинов- както него Тотев, така и той сега. А за адвоката му...егати и раздутия щат. Хрантутници и хайдуци..

Отговори
8 1
Опитен финансист и политик

Опитен финансист и политик

09.04.2020 | 15:51

Илийка,тва да не ти е масонската ложа бе пич.Не можеш да правиш подобни изявления.Първо плашиш хората,второ,дескридитираш герб и трето допълнително вдигаш и не малкият авторитет на основния ви съперник Славчо Атанасов.Ти вече не си само финансист, но и политик.

Отговори
7 0
Linda Mark

Linda Mark

09.04.2020 | 15:49

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… ([email protected]) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... ([email protected]) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

Отговори
0 5
dii

dii

09.04.2020 | 15:29

Ами ще фалира разбира се. Начело с такъв капацитет като Зико Неадекватния и Илийката... То друго няма как.

Отговори
7 1
Истината за фалита

Истината за фалита

09.04.2020 | 15:20

Ами защо не го говорехте това предизборно?!? Че общината след тотев е пред фалит. И зикича и здрафка ичервения бухльо радев и титюците отричахте.Казваше го само Славчо.Ама схемата срещу него вече беше готова.Всички хиени срещу него.Не може да позволите ,пак честен човек да управлява Пловдив.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?