Следвайте ни

Гробището в "Коматево" отесня, разширяват го

viber icon

Траурният парк в квартал "Коматево" ще бъде разширен. Това става ясно от входирано инвестиционно предложение в РИОСВ-Пловдив. Към съществуващото в момента гробище ще бъде присъединен съседен терен, който е овощна градина и предстои промяна предназначението на земята.

След влизане в сила на ПУП ще се проведе процедурата по промяна на предназначение на земеделска земя за неземеделски нужди за публични мероприятия  - гробищен парк.  Собствеността и на двата поземлени имота е общинска, става ясно от входираната в екоинспекцията документация. 

Разширението на Траурния парк в "Коматево" е належащо. Още през лятото на м.г жителите на пловдивския квартал направиха подписка с искане за осигуряването на ново гробно поле. Според запознати планираното разширение е с близо 28 дка. 

Местата в траурните паркове на Пловдив открай време са дефицитни. Разширение се предвижда и на траурния парк в квартал "Прослав". 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Филолог

Филолог

09.05.2021 | 12:19

При имена на населени места - градове, села, райони и квартали, както и на улици и площади, кавички не се слагат. Явно в Марица има неграмотни.

Отговори
1 1
Баш филолог

Баш филолог

11.05.2021 | 14:00

Филолог, нещо си недоучил! Пред градове и села действително не се слагат кавички, но пред райони и квартали - да. Това, че масово кавичките се пропускат в медиите, не означава, че не трябва да ги има.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?