Следвайте ни

Гаф от времето на Тотев вдигна с 217 000 лв. харчовете за детска градина

viber icon

Общинарите отпуснаха допълнителни 217 000 лв. за за довършването на новата детска градина на ул. „Богомил”. Причината е, че при пускането на поръчката на проекта по „Региони в растеж“ било пропуснато да се заложат 10% непредвидени разходи. Съветниците настояха да се потърси отговорност за създалата се абсурдна ситуация, а кметът Здравко Димитров обеща да го направи. Пропуските обаче разбуниха духовете сред опозицията. 

„Абсурдни пропуски на проектанта”, каза Йордан Иванов от Демократична България и изрази възмущението си, че Общинският съвет трябва да „санира“ грешка на предната администрация, която ще бъде „за сметка на пловдивския данъкоплатец“

„Трябва ли да ме е срам, че някой преди мен е направил големи пропуски. Ще им потърсим отговорност”, отвърна Здравко Димитров. Той подчерта, че не обвинява в това предшественика си Иван Тотев, тъй като един кмет не можел да знаел всичко, което се случва по различните йерархични нива в администрацията. Изправени пред дилемата дали да има детска градина или не заради нечия некомпетентност – съветниците избраха да инвестират в образователна инфраструктура за децата. 

Средствата са необходими, за да може обектът да бъде завършен и въведен в експлоатация.Строителната фирма е установила наличие на стари основи на сграда, които пречат на новата постройка и следва да бъдат премахнати. Налага се допълнителна топлоизолация и последващи довършителни работи – шпакловка и мазилки.

Необходимо е до се постави допълнителен парапет при централния вход на новата сграда, да се монтира подпрозоречен перваз.

Детската градина ще бъде на два етажа и в нея ще има четири групи. Предвижда се слънчева инсталация за битова гореща вода на покрива и централно парно отопление. Детското заведение ще разполага с плувен басейн и физкултурен салон, а дворът ще бъде озеленен, ще има поливна система.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гюро Михаилов

Гюро Михаилов

23.10.2020 | 09:00

Здравко, ти обеща ревизия на Тотев и нищо не правиш, пловдивчани няма да ти го простят!!!а Тотев кога в затвора????

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?