Следвайте ни

Доброволци организират пролетен панаир на осиновените кучета

viber icon

Доброволците към Общинския приют - Пловдив „ПРИЯТЕЛ ЗАВИНАГИ“, в съдействие с ОП „Зооветеринарен комплекс“ организират „ПРОЛЕТЕН ПАНАИР НА ОСИНОВЕНИТЕ КУЧЕТА“ утре от 10:00 до 14:00 часа. Осиновени от приюта кучета  ще доведат новите си стопани, за да демонстрират положителния ефект на кучето и върху двукракия му любимец.

Едновременно с предоставянето на щастливо припозналите се хора и кучета, ще се проведе и Одомашнителна кампания на открито под надслов „ТЕ СА НЕ ПО-МАЛКО ДОБРИ ОТ ПОРОДИСТИТЕ“.   

Събитието ще се състои под формата на представяне на осиновените кучета пред публика и оценяваща комисия от трима ветеринарни лекари. 

С провеждане на събитието /кампанията/ се цели:

-  представяне на кучетата от приюта, подходящи за одомашняване;  

-  стимулиране на пловдивчани да осиновяват добре социализираните, но непородисти кучета от приюта;

-  оценка ефекта от осиновяването върху кучето и новите собственици;

-  популяризиране ролята на доброволците в приюта при обгрижването и социализацията на животните, както и намирането на дом и стопанин за всяко бездомно куче.

На пролетния панаир ще присъстват кучета от приюта с придружител/доброволец/ за всяко от животните. На място ще има и ветеринарен лекар от  ОП „Зооветеринарен комплекс“, който има готовност  за финализиране на осиновяването.

Организаторите ще съблюдават за спазване на актуалните противоепидемиологични мерки, определени със съответните заповеди на Министъра на здравеопазването и кмета на Община Пловдив.

За тези, които проявяват интерес: Заповядайте на площадката между  Цар Симеонова градина  и ул. "Емил де Лавеле" № 11, над подлеза зад Община Пловдив. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?