Следвайте ни

Дани Каназирева: Целият щаб взе решението за "Св. Мина" още през пролетта по предложение на РЗИ

viber icon

Д-р Калин Калинов присъства на въпросното заседание и в Общината отдавна знаят, че болницата ще се специализира за лечение на COVID-19    

Винаги съм насреща, за да помогна в решаването на проблемите на болниците в Пловдив и областта, но в тази тежка ситуация ще стане ясно кой е добър мениджър на всяко едно здравно заведение и кой не е. Това заяви областният управител и председател на Кризисния щаб Дани Каназирева по повод  на критиките, че е настоявала МБАЛ „Св. Мина” да стане първата ковид болница в страната, без тя да е обезпечена с кадри, апаратура и средства.

Каназирева напомни, че освен МБАЛ „СВ. Мина” със 137 легла в Пловдивска област има още 19 болници общо с 1100 легла. „От години обаче е имало проблеми с двете болници - пловдивската „Св. Мина” и болницата в Карлово. Въпреки че са малки, болниците в Раковски, Първомай, Асеновград работят перфектно. Правя всичко възможно, за да помогна на всяко лечебно заведение и не отказвам подкрепа, но нямам физически сили да се занимавам само с МБАЛ „Св. Мина”, коментира Каназирева.

Тя напомни, че решението за преструктурирането на МБАЛ „Св. мина” е взето още през пролетта на заседанието на Областния кризисен щаб, по предложение на шефката на РЗИ - Пловдив д-р Ваня Манчева-Танчева. В протокола е записано, че леглата за пациенти с COVID трябва да се увеличат на 137 от общо 190 при необходимост.  “Мотивът на д-р Манчева - Танчева беше, че МБАЛ „СВ. Мина” е с най-ниска натовареност. Решението е взето в присъствието на директора по здравеопазването в Община Пловдив д-р Калин Калинов. Протоколът и докладът са изпратени още тогава на кмета Здравко Димитров. Искам да спра политиците да говорят за това колко е зле състоянието на „Св. Мина”, защото тези коментари пречат на имиджа на болницата”, прикани Дани Каназирева.

Областният управител съобщи, че е разговаряла за финансиране на МБАЛ „СВ. Мина” с председателя на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева, като я запознала с проблема. „Сигурна съм, че кметът на Пловдив и директорът по здравеопазването могат да договорят  с НЗОК по-високи лимити за болницата. Аз подкрепям всяко едно предложение и решение на г-н Здравко Димитров и неговия екип”, декларира Дани Каназирева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

032

032

26.11.2020 | 15:23

Колкото инда плюете по Каназирева, Зико няма да започне да изглежда по-добър и по-способен. :)

Отговори
0 1
Плд

Плд

26.11.2020 | 15:22

Некадърността на общинската администрация е единствената причина за провала. Истината е, че й разкаха играта на тази болница през годините, а сега продължават с новия кмет. Това беше шанс самата болница да заработи по-добре, но уви...

Отговори
0 1
Отиеай си вече

Отиеай си вече

26.11.2020 | 12:40

Името й фалшиво, физиономията й фалшива - пет кила фон дьо тен и фотошоп, ци*ите й фалшиви, политиката й фалшива - политическо ГМО на Гергов, ГЕРБ и местната мафия, думите й лъжа, действията й измама. Мадам Жрицата, момичето за мокри поръчки.

Отговори
5 2
Офффф

Офффф

26.11.2020 | 12:31

Затвори я тая уста, че много мирише.

Отговори
4 2
Аха

Аха

26.11.2020 | 12:29

Кога трябва да береш слава, си ти, а кога трябва да отговаряш за простотиите, всички сте решавали. Змия отровна. Изборна измамница. Не ти е там мястото. В Сливенския те чакат ромските тарторки.

Отговори
6 2
комина

комина

26.11.2020 | 12:26

Здравче, стига въртя тоя кльощав г ъз, не си на пилона вече. Знаем, че обичаш да въртиш, ама колкото повече се мяткаш, толкова по-навътре ти влиза. Политиката не е като в бард ака. Трябва да си поемеш отговорността за болницата и за всички останали глупости, които направи. Давай оставката и бегай от Пловдив.

Отговори
6 2
Пенчев

Пенчев

26.11.2020 | 09:57

Ти още ли си тука, ма? Загроби града, заради тъпотата и алчността ти умират хора всеки ден. Напускай веднага, невестулке!

Отговори
8 1
Мара

Мара

26.11.2020 | 09:25

Данчееее,отивай си! О.сра всичко! Сега изтриваш ръцете си! Не става нищо от теб! Подавай оставка,щото от теб файса никаква!

Отговори
9 1
Целия  щаб

Целия щаб

26.11.2020 | 08:33

Взел решение. Но последната дума е на началник щаба. Той е най умният и взема решението.Но когато началник щаба е артелчик ясно какво става.

Отговори
10 1
Менда Тотева

Менда Тотева

26.11.2020 | 08:32

С парите на областна си правим пиар ? Кой плати за тази статия ?Как виеше като коьот преди изборите промяна , статукво . А то каква била работата . Била си винаги от кочината . ОСТАВКА

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?