Следвайте ни

Четете в „Марица“: Здравната каса жонглира с парите за общинските болници

viber icon

Пловдивски болници предлагат по 3 бона за медсестра

Липсата на медици се оказа най-големият проблем в битката с коронавируса у нас. Освен че не достигат, много от тях се заразиха и са извън строя. Най-дефицитни кадри в момента са медицинските сестри, защото повечето от тях отдавна се изнесоха в чужбина. Затова и болниците са готови да им дават немислими доскоро заплати, които вече се мерят с лекарските възнаграждения. 

Напрежение в Онкото заради ковид зоната

Сериозно напрежение назрява сред пациентите и медицинския персонал в КОЦ - Пловдив  заради разкриването на ковид зона в специализираното лечебно заведение. Не става дума само за нас, но и за рисковете за персонала в Онкодиспансера, който ще трябва да се грижи за настанените в ковид отделението, твърдят болните. Те посочват, че и в момента трудно се спазват противоепидимичните мерки, а коридорите са пълни с хора, които се редят един до друг. 

Аян и Марадона ще си разменят фланелките и на небето

Вселената Диего Армандо Марадона никога (или поне не е известно) не посети Пловдив, но има едно голямо приятелство със Стоичков. Той не пристигна за бенефиса на Камата през пролетта на 2016 г. и си навлече гнева му. Новината за смъртта му обаче разплака Христо, за да пребъде за пореден път стихът на Дебелянов "Мъртвият не ни е враг". Футболът среща на терена Марадона с още двама велики пловдивчани. Дон Диего мери сили с локомотивците Христо Бонев и Аян Садъков.


Преборих COVID-19 с д-р Чехов, а не с д-р Мангъров   - интервю със сатирикът Михаил Вешим


Здравната каса жонглира с парите за общинските болници

Здравната каса ще жонглира с парите за общинските болници в Пловдив, за да осигури допълнително финансиране за МБАЛ "Св. Мина" за лечението на ковид пациенти. Това стана ясно след посещението под тепетата на управителя на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, който разговаря с кметския екип и с областния управител Дани Каназирева. 

 
Паркираш пред кино „Космос“, гориш с 50 лева

Десетки шофьори, които паркират колите си на площадчето пред бившето кино "Космос", вече получават глоби. Санкцията е заради неправомерно спиране в зелени площи и на тротоари, научи "Марица". Репортерска проверка установи, че на някои автомобили вчера имаше залепени стикери, а на други нямаше. Доскоро там се спираше безпроблемно върху разбития фундамент, останал от съборените павилиони.

Бизнесът си поръча кадри на гимназиите

Когато залагат по какви професии и профили ще обучават догодина, училищата трябва да се съобразят с нуждите на пазара на труда, като се опрат на актуалните данни за Пловдивско. Препоръките на местния бизнес към училищата е да се насочат към специалности като „Индустриален мениджмънт“; „Дигитални технологии“; „Дигитален бизнес и предприемачество“; „Техник-механик по автоматизация“; „Оператор на машини“; Спедитор-логистик“, към специалисти по електроника и електротехника, качествен контрол. Търсят се мотокаристи и електрокаристи, оператори на машини за струговане.

Готова е инженерната част по проекта за водоснабдяване от яз. Въча

Българо-израелският екип, който извършва прединвестиционното проучване за водоснабдяване на Пловдив от каскада Въча, внесе инженерната част от проекта. На практика с това 80 процента от работата е свършена. Изпълнителите на проекта са категорични, че ще се справят в срок.

Засегнатите от локдауна вземат парите си след 20 дни

Служители, които излизат в неплатен отпуск заради затварянето на бизнеси в следващите три седмици, трябва да подадат писмена декларация по образец до работодателя си. В нея трябва да напишат и банковата си сметка, по която да бъде превеждана новата помощ от 24 лева на ден. Сумата е такава само за наети на 8-часов работен ден, за тези на непълен - размерът на компенсацията ще се определя пропорционално на уговореното работно време в трудовия договор. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?