Следвайте ни

Четете в "Марица": Дойдат ли инвеститори в България, първо питат за Пловдив

viber icon

"Драгиев и ко" ще строи подлез "Модър - Царевец"

Фирма "Драгиев и ко" е дала най-добра оферта за строителството на "Модър - Царевец". Прогнозната стойност на ключовия обект, който ще свърж е районите "Западен" и "Южен", е 11,5 млн. лева с ДДС.

Ударникът в печеленето на поръчки от общината в предишните два мандата изпревари "ГБС - Пловдив" и "Парсек груп" в конкурса за изпълнител

Всеки гол на финала е целувка с Ковид за агитките

Голи до кръста, потни и екзалтирани мъжаги, които крещят, прегръщат се, подскачат и правят мексиканска вълна. Прескачат седалките и изобщо не им пука за дистанцията, особено когато любимият тим е близо до гола. И в същото време ген. Венцислав Мутафчийски, заедно с целия кризисен щаб, гледат по телевизора с тих ужас футболната вакханалия на националния стадион "Васил Левски". Така ще изглежда финалът за Купата на България между пловдивския Локомотив и ЦСКА, който започва в 19,15 часа в сряда. 

Дойдат ли инвеститори в България, първо питат за Пловдив. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в интервю. Какво каза още той четете в "Марица".

Мисис Баба катери Рахат тепе за Джулая

Мисис Баба 2019 Стефи Стаменова ще отпразнува своя рожден ден днес, като посрещне Джулая на Рахат тепе. Тя ще бъде там за изгрева заедно с нейни приятелки, които нарича "богини и русалки". Стаменова е родена точно сутринта на 1 юли и затова всяка година традиционно се събира с дамската си компания в 5.30 на тепето. След това минават през Главната за кафе. 

Пицата по телефона - с 20% ДДС, ако поръчате "екстри" - с 9% 

Намалената ставка на данък добавена стойност (ДДС) до 9% за книги, ресторантьорски и кетъринг услуги, бебешки храни и пелени влиза в сила от днес.

Ресторантьорите обаче откриха редица пробойни в документа. При кетъринга например, когато доставката на храна на място е придружена от други услуги - като подреждане, доставка на оборудване и сервиране, ставката е 9%. Ако е без описаните „екстри“, се прилага стандартната ставка от 20%. Друга аномалия пък гласи, че когато клиентът се храни на място в заведението, сметката му ще бъде обложена с 9% ДДС. Ако обаче реши да поръча от същия ресторант и нещо за вкъщи,  преференциалната ставка вече не важи и вечерята ще пристигне с 20% ДДС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Инвеститора

Инвеститора

30.06.2020 | 21:09

Още от летището питат само за Мамения и столицата на Халтурата 2019!Питат и за това кой взе комисионните за Колодрума, за зоопарка, за бойлуците и от транспорта! И който и да питат ги праща към хотел Империал!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?