Следвайте ни

Четете в "Марица": Всяко ченге бди за сигурността на 350 граждани

viber icon

Влизаме в Гърция само през Кулата, връщаме се от всички ГКПП-та

Българските туристи влизат трудно в Гърция, но излизат много по-бързо и лесно. Новият ред влезе в сила от 14 часа в неделя. Според него тръгналите към курортите на южната ни съседка са пропускани само през ГКПП "Кулата - Промахон". На връщане обаче могат да ползват всички работещи гранични пунктове. 

Всяко ченге в Пловдивско бди за сигурността на 350 граждани

Ако следим дейността на пловдивската полиция само по снимките и постовете в социалните мрежи, сигурно щяхме да сме с впечатлението, че униформените или дебнат с радар за скорост зад някой храст, или сладко подремват в патрулката. В периода на извънредното положение заради коронавируса обаче стана ясно, че служителите на реда под тепетата вършат много, при това сериозна работа. Видяхме как целият личен състав на ОДМВР Пловдив беше на улицата, за да пази гражданите от непознатата зараза.

Вирусът дебне и в дискотеката, и в лекарския кабинет 

COVID-19 се оказва изключително устойчив и явно не смята да си ходи скоро. Твърденията, че вирусът не издържа на високи температури и пандемията ще отмине по естествен начин с летните жеги, се оказаха несъстоятелни. Вместо да стихва заради високите температури и по-силното слънце, пандемията се разраства. 

Оказва се, че дистанцията, дезинфекцията и маските наистина са единствените възможни начини да се предпазим от коронавируса.

Близо половината кандидат-студенти със знания за 2 и 3 по български 

Само една кръгла шестица, пълно безсилие в тезата и аргументацията на есетата на тема „Истината е сила“. Някои от писмените работи са на такова ниво, че проверяващите останали изумени как изобщо авторите им са завършили средно образование.
Над една четвърт от явилите се на изпита по български език в Пловдивския университет са скъсани. Тази година двойките са 146, което прави 26,21% от всички 557 кандидат-студенти, решили да пробват силите си. Има само една пълна шестица и още 33 отлични бележки, което прави около 6%.

Баща откри сина си увиснал в гаража

Бивш военен се обеси в гаража на блока, в който живее. Трагедията се разигра в Карлово, където 46-годишният ефрейтор сложил край на живота си по този ужасен начин.

На трупа на сина си се натъкнал неговият баща. През прозорче на гаража той видял как тялото на сина му виси и се спуснал към вратата. Тя обаче се оказала заключена отвътре и мъжът повикал полиция. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Град Пловдив

Град Пловдив

05.07.2020 | 20:56

Честит празник, скъпи наши мъже! Млади и по- възрастни. И на вече пенсионерите! Бъдете здрави и издържливи!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?