Следвайте ни

Четете в "Марица": Тръгна строителството на мегакомплекса до "Лаута"

viber icon

Голямата новина! Вестник "Марица" се завръща на пазара утре след почивка по празниците. Отново силен, едновременно мил и заядлив, търсещ изящното, ровещ в мърсотията. Акцентите:

 

Тръгна строителството на мегакомплекса до "Лаута"

 

На мястото ще се издигне един от най-големите жилищни комплекси в България, както "Марица" писа. Той ще се състои от 60 сгради, с разгънатата застроена площ от общо 355 000 кв.м. Ще се строи на два етапа в продължение на 6 години.

 

Изплащаме заем за градските улици или висим в задръствания

 

В сряда предстои обществено обсъждане по повод на намерението на община Пловдив да вземе заем, за да го инвестира в развитието на инфраструктурата на Пловдив. „Марица” представя различни мнения на представителите на представителите на групите в Общинския съвет и  специалисти.

 

Единствено решение на кризата е широка коалиция

твърди проф. Румяна Коларова в интервю специално за „Марица.  Така структуриран парламент /с представители на няколко партии/ лесно и бързо произвежда правителство в европейските демокрации Нидерландия, Швейцария, дори Централна Европа. В държави като Швейцария и Нидерландия подобни кабинети изкарват дори няколко поредни мандата. 

 

Създават плантации за трюфели край Пловдив

 

Районът е напът да се превърне в българската Мека на най-скъпия деликатес в света. Черният трюфел, наричан още кулинарен диамант заради изключителните му вкусови качества, държи космическата цена от 1000 лева за килограм.

 

Пловдив привлекателен за работа и бизнес, но с високи данъци

 

Заплатите растат по-бавно, безработицата обаче е под средната за страната. Област Пловдив осигурява средно годишно почти 10% от общата произвеждана продукция в страната и е на второ място след столицата.

 

Как бедният данъкоплатец направи данъчните щастливи

 

 Близо 8,8 милиарда лева са постъпленията в НАП към 28 април 2021 година, което е с над 914 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година. От началото на годината ясно се забелязва една тенденция - бизнесът прави изпреварващи покупки, има засилена делова активност, нещо като „еуфория след махмурлук”, сравнява финансовият анализатор Светозар Гледачев. Чувства се един оптимизъм, че най-лошото вече е зад гърба ни и оттук нататък посоката ще е нагоре.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Много се радвам

Много се радвам

09.05.2021 | 22:58

Браво

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?