Следвайте ни

Четете в "Марица": Протестите са част от битката между САЩ и Русия за Балканите

viber icon

Вместо реформа в администрацията - повече пари за чиновниците  

Докато бизнесът едва смогва да плаща данъците, с които се напълни хазната, държавата реши да вдигне заплатите на тези, които го контролират.

28 администрации ще взимат с до 30% по-големи заплати от 1 септември. Аргументът е, че държавните служители в тези звена не са достатъчно мотивирани, а отговорностите им са нараснали в резултат на COVID-19 или има пряк риск за здравето им. Това е записано в предложението за промяна на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация. Документът е пуснат за обществено обсъждане за кратко - до 14 август. Ако се приеме, паричен подарък ще има за армия от около 33 600 чиновници, което е около 1/3 от всичките. Любопитен детайл е, че според проекта ръководителят на администрацията по своя преценка и без излишна бюрокрация може да определи нови размери на основните заплати на заетите във ведомството. Условието е ръстът да е най-много с 30 на сто от досегашните възнаграждения.

Проф. Антоанета Христова: Протестите са част от битката между САЩ и Русия за Балканите

Премиерът остава верен на принципа да няма насилие и кръв и показа кой е терористът спрямо гражданите. Президентът източва подкрепа за БСП и я прелива към Слави и Мая. Победа на улицата застрашава ориентацията ни към ЕС и НАТО. 

Първопричината за протеста е сблъсъкът на Балканите между САЩ и Русия. Знаци за това дадоха и в Северна Македония, и в Сърбия. Така че това, което наблюдаваме, е част от една по-голяма геостратегическа битка.

България и Балканите станаха зона от особен интерес за САЩ през последните години, а Русия отдавна е планирала възможността в резултат на разочарование от управлението да опита да повлияе по посока на промяна, твърди за „Марица” един от най-добрите ни политически психолози. 

След 27 г. отлагане: Чистят коритото Олу дере

27 години се оказват недостатъчни на институциите да решат проблема с моста и състоянието на река Харманлийска, наричана още Олу дере, в хасковското село Малево. Хората живеят в постоянен страх от наводнения, принудени са да търпят зловония, тъй като в реката се изливат три отходни канала. Освен това експлоатационният срок на моста, който отдавна се нуждае от ремонт, изтича. Водопропускливостта в района му на практика е почти нулева, тъй като коритото на реката никога не е чистено. Тук може да се случи нова трагедия като в Бисер, казват хората. 

Бой по градушките със самолет – мисията невъзможна

Идеята да борим градушките със самолет се оказва мисията невъзможна. Единственият участник в процедурата „Осъществяване на пилотен проект за дейности по противоградова защита със самолетен способ за противоградови въздействия на потенциално градоопасни облаци на територията на Република България“ е отказал да сключи договор с Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ (ИАБГ). ​Така хиляди земеделски площи продължават да са ​уязвими от природната стихия. 

Домати, краставици и пипер скачат до 10 %

Очаква се увеличение на домати, краставици и пипер до края на годината с не повече от 10%. Това сочи прогноза на експерти от Центъра за икономически изследвания в селското стопанство (CAPA) за развитието на агросектора в страната. Според изчисленията цените през 2020 г. на дребно и едро са близки до тези през 2019 г., когато бяха отчетени най-високите нива за последните 5 години.

Буря вилня на сватбата на балерина и рокер

По вода ще им върви в семейния живот на Мария и Радослав, които си казаха заветното "да" на Античния театър в Пловдив. Голямата буря, която се развихри на тяхната сватба, беше поредното предизвикателство за двойката, но младоженците не се уплашиха от стихията. Мария от Стамболийски и Радо от Стрелча стигнаха до венчило след съдбовно запознанство във Фейсбук. Тя е балерина, която живее в България, а той се е установил в Англия. 

Коментари (4)

Schetovodstvo

Schetovodstvo

11.08.2020 | 07:59

VOYNATA NA GENERALITE, GENERALAT-LETETS-RUSOFIL-NATSIONALIST,ZAVISTLIV,OZLOBEN...., SRESHTU GENERALA-POJARNIKAR-BOVSH MUTRA I SEGASHEN STEFAN STAMBOLOV NA BULGARIYA,B.BORISOV-DEMOKRAT PROEVROPEYSKI!

Отговори
3 1
Кхк

Кхк

10.08.2020 | 22:44

Пълни глупости и заблуди, Радев не е за никой. Екстрасенси ли сте?

Отговори
3 6
skull

skull

10.08.2020 | 21:12

Крадливият пeдераст от Банкя няма да приключи добре.

Отговори
4 7
Меркурий

Меркурий

10.08.2020 | 20:47

Да протестите са борба между планетата Марс и Луната! Лошите които протестират са повлияни от марсиянски бесове а добрите и вожда им от Банкя са добрите те искат да продължат да тъпчат нощните шкафчета с милиони евро и да управляват страната на Дебилите! Но марсианците повлияни от ретроградния Меркурий искат да има оставки и нови избори! Кой ще победи, пожевйом и увидем!

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?