Следвайте ни

Четете в "Марица": Пловдив гони София по трудови злополуки

viber icon

Целувки с купата заразиха вече девет в Локото


Доминото с коронавируса е напът да остави пловдивския Локомотив без отбор за последните мачове от шампионата. Засега официално като заразени са обявени вратарят Илко Пиргов, станал герой на финала за националната купа срещу ЦСКА, халфът Биксент Карагерен и нападателят с австрийски паспорт Кенан Муслинович. Положителни проби обаче са дали също капитанът на отбора Димитър Илиев, авторът на победната дузпа от миналата сряда Момчил Цветанов, още двама неназовани засега играчи, пресаташето и домакинът на тима.

 

 

Пловдив гони София по трудови злополуки

 

2287 обезщетения за трудови злополуки са изплатени през миналата година в Пловдив и региона, което е лек спад спрямо 2018 г. За инцидентите Националният осигурителен институт е изплатил на пострадалите на работното място служители общо 884 766 лв. Това става ясно от данните на осигурителното дружество.

 

Все повече млади хора с COVID-19 боледуват много тежко – интервю с д-р Христиана Бацелова - асистент в катедра "Епидемиология и МБС" на Медицинския университет в Пловдив.

 

Съветниците оставиха вратичка за парашутист да оглави Онкото

Общинските съветници отвориха вратичка за кацането на парашутист начело на Комплексния онкологичен център в Пловдив. Старейшините не приеха вчера на сесията шефът на Онкото задължително да бъде с медицинско образование. Предложението беше внесено от съветника от ДБ Йордан Иванов, който настояваше, че критериите за избор са снижени, като няма изискване кандидатите за поста да бъдат медици.

 

Шипове тормозят лъва Хектор, иначе е здрав като младеж

Лъвът Хектор от Зоологическата градина в пазарджишкия парк - остров "Свобода" е здрав и в много добро състояние за възрастта си. Това е заключението на медицинските прегледи, които му бяха направени вчера от проф. Богдан Аминков от Факултета по ветеринарна медицина на Лесотехническия университет в София. Заради неразположение на животното екип на организацията за защита на животните „4 лапи“ пристигна в Пазарджик, за да транспортира Хектор за прегледа в специализирана клиника.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?