Следвайте ни

Четете в „Марица“: Пет фирми искат да строят Колежа

viber icon

Държавата дава 42 млн. лв.  на изпълнител, който ще изгради  част от околовръстното шосе между пътен възел  "Скобелева майка" и новото кръгово кръстовище на Асеновградско шосе, до бившата караулка. Участъкът е с дължина с дължина 4,8 километра, а освен пътното трасе е предвидено и строителство на надлез.

АПИ - бързай бавно, плащай здраво: 9 месеца тръжната комисия в Агенцията  не може да избере изпълнители, които да изготвят проекти разширението на възлово трасе 

Сключваш договор за 20 млн., получаваш поръчки за още 100 млн.,ако спечелиш търг на АПИ за пътна поддръжка. Ремонтите по схемата "към рамковото споразумение" излизат два пъти и половина по-скъпо от финансираните с европейски средства и национално съфинансиране.   

Гайдари огласят Лаута през уикенда. Организаторите са подготвили за всички посетители уроци по народни танци за малки и големи, хоротеки, кукерски игри, изложби на занаятчии, старинни оръжия и народни носии, концерти на фолклорни оркестри и ансамбли, битова детска работилница

Георги Пиргов, Лондон: Сори, майна! Надменният Тотнъм заслужава да страда. Надменни, самовлюбени, смятащи, че светът се върти около тях. Това са те. Англичаните.

Пет фирми искат да строят Колежа. Прогнозната стойност на обявената поръчка е 44 348 399,28 лв. без ДДС, като от тях 25 млн. лева са осигурени от държавния бюджет. 

Съветник осъди РЗИ за карантина след селфи с Гришо. Темида  отмени на първа инстанция издаденото предписание за карантина на Пеев - бивш главен редактор на "Хасковска Марица", след като той подаде жалба. Инспекцията трябва да плати разноски от 510 лв. 

7 гимназии с екшън план за ремонти. Търговската може да ползва стаи на Дървото, ще опитаме да не преминаваме към онлайн обучение, казват от РУО. След 3-годишно забавяне и дълги процедури по конкурси за изпълнители точно тази есен се очаква да стартира обновяването на професионалните гимназии по ОП „Региони в растеж”.

Три факултета в  ПУ с магистратури за педагози. Девет нови магистърски програми разкрива през предстоящата академична година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” - в 6 факултета на вуза.

Вузовете си поделят 4714 места в общежитията. Във всеки блок - изолатор, ако студент прояви симптоми на COVID-19. Междуведомствената комисия с представители на всички висши училища под тепетата е разпределила квотите, вземайки предвид броя на студентите и реализираното миналата година настаняване.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?