Следвайте ни

Четете в „Марица“: Общината отваря дежурни забавачки и ясли

viber icon

Общината отваря дежурни забавачки и ясли

Доброволци се грижат за децата на медиците от първа линия

От понеделник, когато затварят детски градини и ясли, Пловдив ще има дежурни групи за децата на медиците, които са на първа линия. Няколко директори са готови да поемат организацията, ако се наложи – дори с нощни дежурства на детските заведения.

Родителите ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града. 

 

Общинската лечебница вече има лаборатория за PCR тестове  

Обрат! "Св. Мина" няма да бъде ковид болница

Напъните МБАЛ "Св. Мина" да бъде трансформирана в ковид болница, без да разполага с нужните финанси, персонал и апаратура, приключиха вчера.  Медицинският съвет към Областния кризисен щаб в Пловдив предложи на РЗИ да отмени своята заповед, която на практика нямаше как да бъде изпълнена.

Съгласно новото разпореждане на здравната инспекция общинското лечебно заведение трябва да редуцира ковид леглата от 137 на 60, тъй като това е обемът, който към момента може да бъде обезпечен. Това съобщи на извънреден брифинг вчера ресорният заместник-кмет Анести Тимчев.

Междувременно бе разкрита и референтна лаборатория за PCR тестове за пациенти на общинските здравни заведения, която започва да действа от петък.

 

За четвърти път

Пак отложиха концесията за Летище Пловдив

Концесията за Летище Пловдив се отл​ожи за четвърти пореден път, като новият срок е февруари 2021 г.  Решението е на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Вчера бе крайният срок за подаване на оферти и предложения. 

От сигурен източник „Марица“ научи, че този път имало кандидат с интерес към аеропорта край Крумово. Базирана в Западна Европа компания с българско участие подготвяла документи за участие, но в последния момент се отказала.

 

Кметът иска дебат за бъдещето на „Пловдив 2019“

Кметът Здравко Димитров настоява за експертен дебат, в който да отговори на въпроса трябва ли да продължи да съществува Общинската фондация "Пловдив 2019" и под каква форма. "Инициативата Европейска столица на културата" изигра своята важна роля за имиджа на града и популяризирането на Пловдив по света макар очакванията на творческите гилдии и туристическия бранш да бяха значително по-високи.

 

История 

Авангарден спасителен ход  - България да стане част от набиращата инерция световна сила САЩ. Това е проект, който предлага срещу най-сериозната политическа катастрофа, стоварила се над България след Първата световна война, един от най-опитните български политици и дипломати Григор Начович.

Идеята е представена на американския консул в София. Президентът Удроу Уилсън лично се застъпва за нас, за да смекчи условията на Ньойския договор

 

Проф. Андрей Пантев:

Договорът от Ньой е наказание за българската глупост

Ние последни влизаме и първи капитулираме в Първата световна война

Равносметката на Стамболийски е трагична, но реална: Погребахме България! 

По-добре да се разделим със северномакедонците като приятели, отколкото като врагове.

Ако договорът от Ньой трябва да бъде осмислен, той е не само трагедия, но и наказание за нашата политическа глупост.

На това ни учи миналото - не трябва да си въобразяваш, че си велик тогава, когато повечето от великите са срещу теб, казва известният историк проф. Андрей Пантев в равносметка на едно от най-трагичните събития в българската история – Ньойския договор от 1919 г., който осакатява и унижава България – на страната на губещите в  Първата световна война.   

 

In memoriam

Тето Костов вече пее в небесното вариете

Небесният купон на пловдивската бохема от златното време на миналия век има своя нов шеф диригент. От вчера в хавата на видните филибелии на другия свят се включи и големият музикант Стефан Костов. Тето, както го знаеха и обичаха приятели и почитатели на таланта му, си тръгна рано. Само на 72 години. Той си знае защо. А преди това изпя като за последно и по брилянтен начин вселенския хит на Дон Франческо Синатра My Way (Моят път). 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Четвъртата власт

Четвъртата власт

26.11.2020 | 21:04

Журналистиката трябва да държи правителството под отговорност, а не да бъде неговия глас. Критично мислещи и отговорни хора....Няма журналистика! И всички вие дето си ходите на работа и си щракате с пръсти по клавиатурата, скоро ще ви запари на точните места. И едни истински 'доброволци' педофили ще гледат вашите деца докато бълвате всичко де ви влиза в ухото.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?