Следвайте ни

Четете в „Марица“: Обещават рейсове през 10 минути в час пик

viber icon

Ковид-19 пламна в Данъчното, шефът Рашко Стоянов е заразен

Дирекция „Местни данъци и такси“ в Пловдив е поредното огнище на коронавирус, научи „Марица“. С положителни проби са шефът на Данъчното Рашко Стоянов и още петима служители. Вчера са направени още тестове, като резултатите им ще станат известни в следващите два дни. Издирват се контактните лица на заразените.

Само с маски навън от утре, вечерен час е следващата мярка

Маските отново стават задължителни и на открито. Новата заповед на здравния министър влиза в сила от утре, но беше обявена вчера, когато беше поставен нов стряскащ рекорд от 1024 заразени с коронавирус само за едно денонощие.

Борим мръсния въздух с два нови парка и зеленина в жилищните комплекси

Два големи нови парка са заложени в Общия устройствен план на Пловдив ОУП/, ако идеята се приеме. Големите зелени оазиси са предвидени в североизточната част на града между Рогошко шосе и Марица, а също така на юг около кварталите Прослав и Коматево. Това са частни имоти със статут на земеделски земи и в момента се ползват като ниви.

Обещават рейсове през 10 минути в час пик

Градските часове ще минават в пиковите часове през 10 минути.  За това увери вчера зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов след срещата с превозвачите. Както "Марица" писа,  темата на обсъждането е намаляване на разписанията, което означава, че рейсовете се намаляват с 12 процента. Сега по 29-те линии се движат  255 превозни средства, а с промяната ще се съкратят с 25-30.

Българинът цял живот изплаща жилището, англичанинът го сменя през 6-7 години – интервю с предприемача Иван Геров, който вече 10 години развива успешен бизнес с имоти на Острова.

Батак иска да стане отделна община

Подписка с искане Батак да се отдели от Нова махала и Фотиново и заедно с курорта Цигов чарк да се обособи като самостоятелна община тръгна в родопския град. Инициативата е на над 50 местни общественици, които са упълномощили Инициативен комитет. Само за седмица са събрани над 500 имена, които са подкрепили идеята.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Реалист

Реалист

20.10.2020 | 21:14

горенаписаното имате правописна грешка от Марица оправете си грешката а това що се отнася за автобусите това е пълна тъпотия което може да се случи това значи един от най-големите градове втори по големина искате да го оставите без градски обществен транспорт и пак да угодите на превозвачите спрете се малко да тръгнете да създавате общинско дружество стига с тези частни превозвачи които ви извиват ръцете и то си правят каквото си искат даже и кметовете нищо не могат да им направят докога ще продължи това не знам това само в Пловдив го има казвам пак в само в Пловдив никъде другаде го няма общината трябва да диктува условията а не превозвачите като не отърва да си отиват ужаса на загуба пред фалит и пак искат да вземат линии да обслужват проверки им се прави от прокуратура и кмета в този момент ако shadow говора това си е живо престъпление разберете го вземете си тези 8 линии от общината създайте общинско дружество даже градски транспорт може да се вземе от Батаклиев и да се възроди градския транспорт ли пак да стане общински има начини има механизми и да се възроди електротранспорта казвате пишете че Пловдив е с мръсен въздух аз спряха тролейбусния транспорт който е най екологично чист и най-евтин транспорт разберете го най-евтин Европа дава пари а вие се ослушвате

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?