Следвайте ни

Четете в "Марица": Новото правителство връща Пловдив във властта

viber icon

Утрешният брой съвпада с исторически ден по обявяване на новото правителство. Всички клюки и интриги около състава му ще научите от "Марица". Разбира се, ако стане и си кипите новия брой преди Румен Радев да е застанал пред камерите. Но интересните статии са много повече! Акцентите сега:

 

Кой какво свърши в краткия живот на Народното събрание

45-ото Народно събрание ще остане в историята с рекордно краткия си живот, както и с яловите напъни да сглоби правителство. Депутатите се заклеха на 15 април, а днес (11 май) се очаква президентът Румен Радев да издаде указ за разпускането на парламента. Макар престоят в него да беше твърде малък за всички 22 народни избраници от Пловдив и областта, тяхното представяне беше на двата полюса. 

И още

Четете в "Марица" кой как се изяви от отиващите си депутати 


И как новото служебно правителство ще върне Пловдив във властта

 

Пуснаха в полята край Сбор чакалите от зоокъта 


Чакалите от зоокъта на парк "Острова" са пуснати в природата край село Сбор. Малката група четириноги, които доскоро бяха една от атракциите, включва шест животни, две от които са бременни женски. 
Новината съобщи Петко Куртев от управата на парка, потърсен от "Марица" по повод на изнесена информация от РИОСВ. При поредната проверка по сигнал екоинспектори заварили празна клетката на чакалите и получили обяснение, че те са освободени в естествената им среда.

 

Пловдив втори по брой земеделски стопанства 

Пловдив е на второ място след Благоевград по брой земеделски стопанства - съответно 8.2% и 10.2% от общия брой на стопанствата в страната през 2020 г. Най-малък е броят на фермите в областите Габрово и София (столица) -съответно 1% и 0.5%.

Като цяло за страната драстично намалява броят на стопанствата под 10 ха спрямо 2010 г. Най-голямо е намалението (80%) на стопанствата до 1 ха (10 декара).

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Anita

Anita

10.05.2021 | 20:22

Момичетата от вашия град търсят S ек.$! влезте ----> menclube.Com

Отговори
0 2
А в твоя град

А в твоя град

11.05.2021 | 01:57

Каква е тарифата на коврите ?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?