Следвайте ни

Четете в "Марица": Новият ОУП запазва Бетонния мост

viber icon

Новият ОУП запазва Бетонния мост

Общият устройствен план на Пловдив вече е готов и се очаква да бъде приет от Общинския съвет през есента или най-късно до края на годината. Към ОУП е разработена План-схема на комуникационно-транспортната система, в която се съдържат два основни раздела - диагноза на състоянието и прогноза до 2040 година.

 

И в битката с ковид държавата остана мащеха на здравната система

Отглежда като галеник само фармацевтичния сектор, а парите за лечение на най-значимите заболявания все така не стигат.
Като държавна институция Областната управа е ангажирана в борбата с коронавируса и поднасянето на информацията на обществото чрез медиите. Към нея обаче работи специален Областен щаб за борба с COVID-19. Щом е така, защо информацията не се съобщава от специалист?


Бригадата на майстор Петър бутна бившия ТЕЛК


Сградата на бившия ТЕЛК на ул. „4 януари” вече е в историята. Агонията по премахването продължи повече от 5 години. Двата изхода към улицата вчера осъмнаха опасани от предупредителни жълти ленти. От терена около сградата последните дни бяха махнати и всички паркирани автомобили.


Млада пловдивчанка се бори с рака, да помогнем

Пловдивчанката Анелия Белева се бори с коварно заболяване от ноември 2019 г. Тогава дамата е диагностицирана с рак на дебелото черво, а животът само за един ден се преобръща на 180 градуса.
Направени са  две спешни операции, а навръх Бъдни вечер започва и лечението с интензивна химиотерапия, което все още продължава.

 

 

Одрин вдигна двойно PCR тестовете

В Одрин вдигнаха двойно цената на теста за коронавирус от миналия ден. Изследването в държавна болница в Одрин от 110 турски лири вече струва 220. Заради ниската цена досега много нашенци, пътуващи до южната ни съседка, предпочитаха да си правят тестовете в Одрин. Изследването им излизаше около 35 лева, докато в България трябваше да платят над 100 лева.


Кешът си отива


Още с рестарта на моловете през май почти във всеки магазин се появиха четири призива. Първите три ни бяха вече до болка познати - "Спазвайте дистанция", "Сложете си предпазна маска", "Ползвайте дезинфектант". Последното указание към клиенти в условия на COVID-19 бе „Ползвайте карта, за да платите покупките си”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

намръщенЪ

намръщенЪ

10.08.2020 | 00:58

В този си вид си е за бутане, плаче за ремонт и повдигане. А между другото, "хаОс" се пише с "о", не с "У". Официалният език тук е БЪЛГАРСКИЯТ, а не кучешкият лай отвъд ЛаМанша

Отговори
1 1
Вервайте ми!

Вервайте ми!

09.08.2020 | 20:25

Това с бетонния мост е кьор фишек! Прах в очите на хората, моста отдавна е спазарен и ще изчезне! Парите вече са взети и са разпределени между крадците! Сега ще ни баламостват както го правят с транспортния проект и накрая ше го бутнат! Пробива под гарата е обречен да не стане! Транспортния хаус ни престои!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?