Следвайте ни

Четете в "Марица": Концесиите в Пловдив – мръсна дума или просто бизнес

viber icon

Кметове в отпуск за срещата с Бойко Борисов

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, двама негови заместници и петима районни управници спешно излязоха в отпуск за един ден. Всички те заминават за Националната конференция на ГЕРБ, която се провежда днес в София от 12 часа. Партийният форум съвпадна с последното заседание преди лятната ваканция на местния парламент под тепетата.  

Концесиите в Пловдив – мръсна дума или просто бизнес

Публично-частното партньорство, превърнало се в годините едва ли не в мръсна дума, комай все по-рядко привлича бизнеса в Пловдив като начин за инвестиции, особено по отношение на концесиониране.  В момента в Община Пловдив има 16 действащи концесии, които носят над 800 000 лева годишен приход в градската хазна. Доскоро те бяха над 25. Инвестиционни намерения за нови концесии в момента в Община Пловдив няма.

Харесаха проф. Янева за управител на Онкото

Eдинствената жена кандидат проф. д-р Марианна Янева е класирана на първо място в проведения вчера конкурс за управител на Комплексен онкологичен център Пловдив. Второто място зае доц. Тихомир Дерменджиев, трети е проф. Петър Петров, а четвърти остана проф. д-р Илия Баташки. Настоящият шеф на КОЦ д-р Парашкев Цветков е отпаднал още на първия тур и не е класиран за втория. Конкурсът се проведе в Заседателната зала на Община Пловдив.

Прокуратурата подгони подкупна данъчна

Окръжната прокуратура внесе в съда обвинителен акт спрямо 59-годишната данъчна служителка от НАП-Пловдив Ренета Иванова за търговия с влияние

Тя е с обвинение за подкуп в размер на 4000 лева, поискани от собственик на фирма заради нередовни фактури в счетоводството на обекта.

Новата визия на Пловдив – а оттук накъде?

Как ще изглежда градът ни след 30 години - над този въпрос работи екипът на „Визия за Пловдив". Целта му е да събере данни, да анализира и да предложи нови модели за подобряване на градската среда: трафик, паркиране, енергийни източници. Другият фокус ще е върху чистотата на града, здравето на гражданите, активното придвижване, образованието и автоматизирането на администрацията.

На прага на новия планов период за Оперативна програма за развитие на регионите 2021-2027 г. обаче пред Пловдив се очертават някои по-глобални перспективи за развитие. Те са заложени в актуализираната през 2019 г. Национална концепция за пространствено развитие  и Интегрираната териториална стратегия за развитие на Южен централен район за периода 2021-2027 г.

Режат заплатата на градския омбудсман

Заплатата на обществения посредник на Пловдив Борислав Стаматов ще бъде намалена на сесията днес, ако Общинският съвет одобри предложението на зам.-кмета Илия Кирчев.

Корекцията се прави от администрацията с  мотив, че бюджетът на общината е ограничен, а с новия правилник  за работа на местния парламент  разходите  във фонд работна заплата се увеличават, тъй като  51 съветници вече ще получават почти двойно повече пари.

Психологът Иван Игов: Стресът от пандемията избива в уличните бунтове

В случая с протестите у нас и по света става точно това, което и една теория би могла да предвиди. Минавайки през различни фази, социалните кризи около шестия месец влизат в една фаза, която най-общо се нарича „фаза на отрицанието“. Тогава много хора стават притеснени, притиснати и фрустрирани от ситуацията. Всъщност основното, което се случва и в нашия случай с пандемията от коронавирус, е, че човек губи контрол върху собствения си живот. Изведнъж нещата, които си планирал, които си искал да направиш и са били перспектива за теб и близките ти, се сриват и всичко се затваря в рамките на кризата.

Мис Пловдив завъртя модно ревю

Мис Пловдив 2017 Габриела Топалова дебютира като организатор заедно с Белослава Йорданова на модно ревю "Fashion summer show". Мероприятието бе в Sunny Complex Радомир, а на него присъстваха около 200 гости. На подиума излязоха осем красавици, които дефилираха пред публика в три кръга - тур по бански и спортно-елегантни облекла от прекрасните Алеси, както и с ръчно рисувани дрехи на дизайнерката Мелинда. Водещ на събитието бе Пламен Маринов, познат като Бранко от "София ден и нощ".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?