Следвайте ни

Четете в "Марица": Китайци струпаха тонове боклук на Рогошко шосе

viber icon

Арабаджиеви дължат 70 бона на ВиК

Над 70 000 лева на ВиК-Пловдив дължат Ветко и Маринела Арабаджиева чрез Захарния комбинат. Дългът е трупан с години, но държавният оператор не намира начин да си ги вземе. Борчът е само за отвеждането на обратните води. Комбинатът черпи вода от собствен източник, за който трябва да плаща такса на Басейнова дирекция. 

Китайци струпаха тонове боклук на Рогошко шосе

Планина от бали с пресовани полипропиленови торби откри вестник "Марица" в база на Рогошко шосе.  Отпадъкът е складиран на открито върху близо 5 дка. Някои от балите са разопаковани и от тях се виждат огромни найлонови сакове, чували и чанти, някои с надписи на чужд език. Оградената и охранявана база е собственост на фирма "Ангел Стоилов-96", но е била отдадена под наем на фирмата на двамата китайски съдружници Джоу Шидан и Янг Ванг.

Крепим културата с 10 млн. лева

Приоритетите в бюджета за култура на Пловдив през 2020 г. възлизат на 10 млн. лв., заяви на пресконференция зам.-кметът по култура Пламен Панов. „Бюджетът за култура съдържа много елементи - създаване на културно съдържание, изграждане културна инфраструктура, археология, съхраняване на културно-историческото наследство, подпомагане на културните институти“, подчерта той.

Водещият инструмент на общинската политика в областта е културният календар, който тази година възлиза на рекордните 2 млн. лв. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?