Следвайте ни

Четете в "Марица": Искат Брюксел да защити Първомайската лютеница

viber icon

Последният работен ден за тази седмица ви носи брой като за последно! "Марица" отново е неотразим, богат, пиперлив. Само акцентите, десертът утре на сергиите:

 

Владимир Кисьов става съветник от ВМРО                            

Дългогодишният общински съветник Владимир Кисьов напуска групата на „Съюз за Пловдив”, научи „Марица”. Той е един от създателите на партията, чието лице доскоро бе бившият областен управител Дани Каназирева. На 27 февруари обаче предприемачът е подал заявление за напускане на Управителния съвет на Съюза.

 

Последно раздаване от ГЕРБ: 1,1 млрд по обществени поръчки за 3 месеца                       

Близо 1,1 милиарда лева тръгват от държавата към частния сектор само по договори, подписани от 1 януари до 31 март тази година. Това показва справка на "Марица" в Агенцията за обществените поръчки /АОП/. Средствата са разпределени в 4473 поръчки. В сумата не влизат други 765,7 млн. лева, отпуснати директно на държавната "Автомагистрали" чрез актуализацията на бюджета.

 

Общината пришпори "Европейски пътища" за Водния проект                                          

Ден след като "Марица" алармира за неуредиците и забавянето на изпълнението на Водния проект в район "Северен", Община Пловдив взе спешни мерки. Жителите на "Кършияка" дори заплашиха с граждански протести заради калпавата работа на фирмата изпълнител "Европейски пътища".

 

Съборената къща на Куцоглу вкара бизнес дама в съда                             

Пълномощникът на фирма "Неокор билдинг ЕООД, бутнала старинната къща на ул. "Гладстон" 12, отива на съд. Пловдивската прокуратура внесе вчера обвинителен акт срещу Вероника Иванова.

 

Искат Брюксел да защити Първомайската лютеница

Производители на лютеница искат България да впише Първомайската лютеница като защитено географско указание по европейските схеми за качество. Това става ясно от внесеното в земеделското министерство  заявление- спецификация. То е публикувано на сайта на институцията, като искането е на група производители от Сдружение "Лютеница Първомай". 

 

Скандал във Велинград за незаконните сметища                             

Неочакван разрив са яви в отношенията между Община Велинград и активистите от местното гражданско обединение "Чист Велинград", създадено с цел решаване на дългогодишния проблем с незаконните сметища. Охлаждането на добрите до момента отношения идва след кратък период на съвместна работа, който обаче не е дал очакваните резултати.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?