Следвайте ни

Четете в "Марица": Информационна система скара Темида, спряха я за ремонт

viber icon

Тежка техника нагази в парка до хотел "Санкт Петербург"

Част от тревните площи в парка до хотел "Санкт Петербург" ​са унищожени, а върху част от терена за няколко дни са били струпани инертни материали. Паркът е бил нагазен и от тежка техника, твърдят в сигнал до Община Пловдив живеещите в съседство.  Заради поредния скандален случай с парка областният управител Дани Каназирева изиска да бъде извършена проверка от РИОСВ и Община Пловдив по сигнал на граждани за административно бездействие на компетентните институции относно поддържане чистотата на зелената  площ зад хотел „Санкт Петербург“.

Информационна система скара Темида, спряха я за ремонт

Внедряването на новата Единна информационна система на съдилищата (ЕИСС) у нас стана повод за нов скандал в родната Темида. Съдии и адвокати настояха за нейното спиране заради много недостатъци, които ги превръщали в деловодители. "Тромава е, усложнена е с множество кликвания за елементарни дейности, налага се използването на електронен подпис на всяка стъпка", са част от оплакванията и забележките към системата.  

Родителски срещи и педагогически съвети - само онлайн

Родителските срещи и педагогическите съвети да се провеждат само онлайн, разпореди началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Това е допълнителна мярка срещу евентуално разпространение на коронавирус, след като у нас  още във втория ден след началото на учебната година бяха регистрирани първите случаи в учебни заведения.

62 397 пенсионери живеят с под 300 лева в Пловдивско

62 397 са бедните пенсионери, които живеят с под 300 лв. на месец, в област Пловдив. Те са едва с около 4000 по-малко спрямо тези в област София. В топ 3 е и Варна, но въпреки това морската столица остава далеч зад града под тепетата и региона. Там бедните пенсионери са почти наполовина по-малко. Това показва онлайн справка в НОИ.

Могилата на Малтепе няма аналог в античния свят – интервю с директора на Археологическия музей доц. д-р Костадин Кисьов

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?