Следвайте ни

Четете в Марица: Гурбетчии не искат да се връщат в чужбина, захващат се със земеделие

viber icon

"Трейс" проби строителното ветрило в Пловдив с пробива под Гарата 
Строителни обекти за над 200 млн. лева ще се изпълняват в Пловдив със средства, осигурени от общината и държавата. За голяма част от тях е осигурено финансиране по оперативни програми на Европейския съюз, за останалите са заделени пари от местния и републиканския бюджет. Кои са фирмите, които работят с публични средства? Петима са основните играчи  на строителния терен под тепетата. 

 

Чакат клиенти за многоетажния паркинг в "Западен"

Многоетажният общински паркинг на ул. „Орфей” в „Западен” ще заработи до няколко дни,  след като хората, подали заявление за абонамент, заплатят месечната  такса в размер на 60 лева.

 

Каназирева иска проверка на новите бариери в центъра    
За проверка на законността на новите бариери в центъра на Пловдив настоява областният управител Дани Каназирева в писмо до кмета на Пловдив Здравко Димитров. Такова съоръжение вече е поставено на ул. „Дондуков“, а монтаж предстои и на ул. „Железарска".

 

Приемат онлайн заявленията за проверка на способностите  

От 27 май стартира подаването на заявления от седмокласниците, които ще държат изпити за проверка на способностите, като крайният срок е 29 май. Формулярът е публикуван на сайта на Регионалното управление на образованието.

 

Внимавайте с опасни дезинфектанти!   
Десетки сигнали на читатели получи "Марица" за опасни дезинфектанти, с които собственици на заведения и магазини почистват срещу COVID-19. Става въпрос най-вече за познатия ни син горивен спирт, който съдържа метанол. А последното съединение е толкова опасно, че вече е забранено в целия Европейски съюз за употреба дори при направата на течност за чистачки. Вчера "Марица" попита директно генерал Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг.

 

Гурбетчии не искат да се връщат в чужбина, захващат се със земеделие      
Завърнали се от Англия и Германия наши гурбетчии избират да останат у нас и да се занимават със земеделие. В Кричим те наемат земи, сеят и инвестират в овощни градини и гледането на зеленчуци.

 

Хора от Пазарджишко, Пловдивско и Смолянско са сред заразените в "Костал"       
Екип на РЗИ работи от вчера рано сутринта в пазарджишкия завод „Костал“, където предстои пълна дезинфекция на работни помещения и производствени линии. Повод за акцията стана откриването на 10 души от персонала с положителни проби за коронавирус, а по-късно - още 4.

 

Кампания "Преоткрий България" ще спасява родния туризъм      
Правителството и бизнесът създават онлайн резервационна система "Преоткрий България", която да насърчи вътрешния туризъм. Това стана ясно от думите на министрите Емил Караниколов, Десислава Танева и Николина Ангелкова, които оповестиха новината вчера в Министерски съвет.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Annie Annie

22.05.2020 | 02:00

Вземете заем от нас. * Личен заем * Експертен заем * Индустриален заем * Търговски заем * Първоначален заем за бизнес * Личен заем за проект * Ипотечен заем Имейл: [email protected] Whatsapp: +33 7 55 17 86 25

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?