Следвайте ни

Четете в "Марица": Два стадиона в Пловдив стават европейски

viber icon

Физкултурни салони в 5 училища с пари от държавата

Пет училища в Пловдив получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони. Това са ОУ "Екзарх Антим I"  и ОУ "Душо Хаджидеков" в район "Централен" , СУ "Софрони Врачански" и  СУ "Св. Седмочисленици" в "Тракия" и СУ "Найден Геров" в район "Източен". Финансирането идва от държавата, а петте училища са определени от Община Пловдив, тъй като имат огромна необходимост от подобряване на спортната база. 

Два стадиона в Пловдив стават европейски

Невиждана в по-новата епоха от историята на Пловдив инвестиция в спортна инфраструктура ще бъде направена в рамките на година. Това става възможно, след като Министерски съвет взе решение да отпусне на Общината 37 милиона лева. Идеята за целевата помощ за спортните бази в Пловдив е на премиера Бойко Борисов. Пред колегите си от Министерски съвет вчера той настоя парите, заделени за закупуване на нов самолет за нуждите на властта, да отидат за стадиони и зали в града под тепетата.

Променят формулярите за прием в първи клас

Бъдещите първолаци ще кандидатстват за училище чрез нови формуляри заради промени в реда за приемането им. Това решиха единодушно общинските съветници в Пловдив вчера. Промени ще настъпят в заявлението за участие в класирането и заявлението за записване. Обновено ще бъде и приложението за критериите, по които става точкуването. 

Семейство, певица и зам.-кмет помагат на младежи с увреждания

Младо семейство, певицата Джени Джо и зам.-кметът Илия Кирчев се обединиха около една кауза и дариха парични средства на защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Пловдив, което е част от Комплекса за социални услуги „Св. Св. Константин и Елена“. Предоставените средства са на стойност 1460 лв., а с по-голямата част от тях е закупена люлка тип гнездо.

Продават имението на бизнесмена Хасърджиев в Марково

Частен съдебен изпълнител продава имението в Марково на бизнесмена и бивш собственик на ФК "Сокол" - Марково Георги Хасърджиев и съпругата му Петя. Мярката е предприета заради задължения към банки и данъчни за стотици хиляди левове. Първоначалната търгова цена на имота с обща площ 939 кв. м е 508 746,67 лв., което е 80% от стойността на целия имот. В него влизат двуетажна жилищна фамилна сграда, двор, басейн, гараж и складово помещение.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?