Следвайте ни

Четете в "Марица": Доц. Антоний Гълъбов: Ако има предсрочни избори, те трябва да са за президент

viber icon

Доц. Антоний Гълъбов: Ако има предсрочни избори, те трябва да са за президент

Предсрочни избори няма да решат нито един проблем, а ще задълбочат съществуващи и ще създадат нови. Всъщност предсрочни избори по-рано от края на октомври или началото на ноември не могат да бъдат произведени, а това означава четири месеца преди редовните избори. Няма смисъл отново да се връщаме в хипотезата на 2013 г., колкото и на част от тези сценаристи да им се иска да повторят ситуацията и да постигнат сходен резултат.

Нещо повече - има важни теми за българския национален интерес, които трябва да бъдат  завършени. България не може да си позволи лукса да остане без редовно правителство и да влезе в кампания за предсрочни избори месеци преди редовните.

А и вариант предсрочни избори ще ни струва много по-скъпо, отколкото през 2013 г.  Важно е да си даваме сметка за рисковете и за високата цена, която може да се наложи да платим.

Различен тип популистки проекти и сценарии се конкурират зад протестите.

Румен Радев трябва да реши какъв иска да бъде - президент, партиен лидер, водач или организатор на протести.

Идват 18 млн. от правителството за нова Детска клиника в Пловдив  

 

Правителството е осигурило 18 млн. лева за изграждането на модерна Детска клиника в УМБАЛ "Свети Георги", научи "Марица" от свои източници. Новината потвърдиха д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ, и кметът на Пловдив Здравко Димитров.  

Очаква се във вторник в 11 часа в Университетска да пристигат министърът на финансите Владислав Горанов и на здравеопазването Кирил Ананиев.  Двамата вероятно ще съобщят добрата новина за строителството на новия педиатричен и онко-хематологичен комплекс в УМБАЛ „Свети Георги“.

Идеята е да бъде изградена модерна клиника, оборудвана с най-добрата техника, с която да се лекуват деца от цяла Южна България. Според проекта в новия комплекс ще се преместят още  Детското спешно отделение, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.
Фермери от Пловдивско взеха над 1 млн. лв. субсидии

Фермери от Пловдивска област, кооперации, общини и местни инициативни групи получиха субсидии за над 100 млн. лв. за изминалата стопанска година. Парите са преведени по различни схеми и мерки от Програмата за развитие на селските райони ПРСР. Те варират от 47 лв. за млади земеделски стопани до над половин милион лева.


Кризата удари рибарниците в Родопите


Негативните последици от пандемията с коронавируса не подминаха и рибния бранш в страната. Потреблението се е свило драстично, собствениците на рибарници в Родопите не знаят дали ще оцелеят, а някои са обявили стопанствата си за продан. Те, както и колегите им, които си вадят хляба от риболов в Черно море, разчитат на компенсации, за да покрият отчасти загубите си. 


Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Иван

Иван

14.07.2020 | 00:27

И този грантаджия обслужва организираната престъпност.

Отговори
5 1
Комина

Комина

13.07.2020 | 22:42

Здравко разкарай тази алчнотия мадам лъжа, за да тръгне работата в Пловдив

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?