Следвайте ни

Четете в „Марица“: Борисов обеща трета лента на пътя до Пампорово

viber icon

Пращат вкъщи цели паралелки при 3 отсъстващи деца

Дори и само 3 отсъстващи деца, при това болни от банален грип, а не от коронавирус, могат да предизвикат преминаване на цялата паралелка към обучение в електронна среда от разстояние - ако тя е маломерна. Такива - с по 15-ина деца има масово по селата, доста са и в професионални и иновативни училища в Пловдив. 

Борисов обеща трета лента на пътя до Пампорово

Работим усилено за изграждането на трета лента на част от пътя между Асеновград и Пампорово. Трафикът в региона ще се засили с пускането на новия ГКПП  „Рудозем-Ксанти“. Това съобщи чрез Фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов, след като инспектира строежа на пътя. Той бе съпровождан от министъра на финансите Кирил Ананиев и от зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Връщат към живот сметището в Цалапица с линия за сепарация секънд хенд  

За Пловдив възможностите за разделно събиране са свързани с площадката в Цалапица и Екологичния завод в Шишманци. Според източници на "Марица" вече е в ход проект за ново удължаване на живота на сметището в Цалапица, както и поставянето на сепарираща инсталация там. Оферта за това вече подготвял бившият зам.-министър от Тройната коалиция Димитър Пейчев, който предлага техника секънд хенд.    


България ще стане нормална държава след петия мандат на ГЕРБ – интервю с народния представител от ГЕРБ Спас Гърневски 


 Обичайните заподозрени искат да строят Околовръстното

Строителният бранш проявява голям интерес към  изграждането на част от околовръстния път от надлез "Скобелева майка" до кръговото кръстовище до входа на Пловдив, известно още като Югоизточен обход на града. На търга, обявен в АПИ, са подадени 12  оферти, от които комисията ще избира изпълнител, съобщиха от Агенцията. 

Куриоз: Медицински център - 6 пак без шеф 

Медицински център - 6 ЕООД отново остава без шеф  и общината по най-бързия начин иска да проведе конкурс.  Д-р Веско Стоилов,  който  на 24 септември беше избран   за временен управител, на 13 октомври е депозирал молба за напускане, като се е позовал на лични причини. Това става ясно от предложението на зам.-кмета Величко Родопски до Общинския съвет.   


Вдигат физкултурен салон за над половин милион в Стамболийски

Кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев подписа окончателния анекс към договора с Държавен фонд "Земеделие" за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждането на физкултурен салон към СУ "Отец Паисий". Стойността на обекта е 578 973 лева.


Пловдив с бизнес визитка за големи инвеститори

Две ключови общини - София и Пловдив, подеха инициатива за сформиране на национално обединение на големите индустриални центрове в България. Това е пътят да имаме единна стратегия за налагане на страната ни като привлекателна дестинация за инвестиции. Екипът на Столичната агенция за инвестиции, начело с началника на отдел „Инвестиционен анализ“ Мария Христова вече проведоха среща със заместник-кмета на Пловдив с ресор образование и бизнес развитие Стефан Стоянов и инж. Емил Янков, мениджър „Бизнес развитие“ от Тракия икономическа зона. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Artelnella

Artelnella

18.10.2020 | 22:11

)) Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Hosset.Com

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?