Следвайте ни

Сигнал до "Марица": Черупка от орех едва не ме задави!

Вече използваме друг вид опаковка, извиняваме се, казаха от сладкарския цех

viber icon

Голяма орехова черупка е причината разтревожена читателка да подаде сигнал до „Марица“. Твърдата част е попаднала в едно от парчетата на баклава Амбелино, закупена от хранителна верига в Пловдив. 

„Вчера отворих кутията, за да опитам баклавата, но при отчупване забелязах голямо парче камък“, казва дамата. Малко по-късно след като оглежда добре, разбира че всъщност става дума за орехова черупка. Веднага пише мейл до фирмата производител на сладкиша – Саби-4 ООД. След като не получава отговор решава да опита да поговори по телефона със служител. В крайна сметка след няколко опита достига и до собственика. 

„Свързахме се, показа абсолютно безхаберие, и ми каза, че това било абсолютно нормално - да има големи черупки. На ден произвеждали тонове баклава и нямало как да не попадне черупка някъде“, допълни жената. „Собственикът трябва да бъде подведен под отговорност най-вече заради абсолютното му безхаберие и това, че не осъзнава големината на проблема“, каза още тя. 

Наш репортер се свърза със сладкарския цех в Асеновград, където се произвежда въпросната баклава. Отсреща вдигна Ирина, която спокойно обясни, че в предприятието вече не пристигат цели орехи, а пакети с вакуумирани ядки, готови за консумация. Черупката в сладкиша попаднала в една от последните по-стари партиди и тъй като има срок на годност един месец, баклавата все още можела да се открие из търговските обекти.

„Извинихме се многократно на жената. От стотиците кутии с баклава нямаме друго оплакване за попадане на черупка. Имайте предвид, че постоянно подлежим на какви ли не проверки, все пак произвеждаме храна“, отбеляза Ирина.  

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?