Следвайте ни

Бяла лястовица за медиците от УМБАЛ „Св. Георги“ изпратиха децата от ДГ „Мирослава“ СНИМКИ

viber icon

Деца, родители и екипът на ДГ „Мирослава“ направиха уникален жест към медици от Пловдив. Малчуганите изпратиха бяла лястовица до отделението по детски болести и медицинска генетика в УМБАЛ „Свети Георги“.

По традиция в детска градина „Мирослава” всяка година се провеждат отворени творчески ателиета, в които деца, родители и учители заедно изработват чудни мартеници с благотворителна цел.

Тази година, предвид епидемичната обстановка, родителите бяха провокирани  да  проявят творчество и креативност съвместно с децата си при изработване на мартениците.

Заедно с красивите мартеници децата и екипа на ДГ "Мирослава" изпратиха на всеотдайните медици и техните малки пациенти бяла лястовица, символизираща  вярата в чудесата,  изцелението на болните и светлото начало в живота.

 

„Вие, скъпи медици, сте нашата „бялата лястовица”! Вие сте чудото, а то е в душата на състрадателния, отзивчивия към чуждата болка човек, в благородството на човешкото сърце, в милосърдието и отзивчивостта! Едно „благодаря” не стига, един поклон е малко за всеотдайността и професионализма, които проявявате в ежедневната си мисия да се борите за човешкия живот“, гласи посланието на децата към медиците от  УМБАЛ „Свети Георги“.

„Нека дните Ви са изпълнени с доброта, признателност и сбъднати мечти! Въпреки предизвикателствата, бъдете все така силни и не позволявайте духът Ви да бъде сломен дори за миг! Пожелаваме Ви здраве, повече радостни мигове, удовлетвореност от постигнатото и много любов“, се казва още в поздравителния адрес от децата, родителите и екипа на ДГ ”Мирослава”!

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?