Следвайте ни

Богомил Грозев напуска "Старинен Пловдив", мълчи дали ще се яви на нов конкурс

viber icon

Новинарят Богомил Грозев обяви в личния си фейсбук профил, че напуска поста директор на общински институт "Старинен Пловдив". Той е подал молба за освобождаване.

"Правя тази крачка, за да няма съмнения за влияние и намеса около предстоящия конкурс за директор на „Старинен Пловдив“. Никога не съм бил и не съм политически ангажиран и не желая да бъда използван по политически подбуди", посочва Грозев.  Заради това лично си входирал молбата за напускане.

Оттеглянето му бе очаквано, тъй като той не отговаря на условията, заложени в предстоящия конкурс, който все още не е насрочен. Изискванията са директорът да е завършил история, археология, антропология и науки за култура. Грозев е с техническо образование.

В личния си пост в социалната мрежа обаче Грозев си "оставя отворена вратичка" дали ще се яви и на новия конкурс. "Ще научите по-късно", написа той.

Той твърди, че за времето, през което е бил начело на архитектурния комплекс, били постигнати много добри резултати. И изброява успехите си подробно.

От самото му назначаване пловдивчани не го възприеха и непрекъснато питаха защо е сложен без конкурс, припомниха съветници. Когато Грозев постави начело на Античния театър столичен диджей, напрежението сред културната общественост в Пловдив ескалира, а кметът Здравко Димитров го застави да си отмени заповедта. "Той допусна грешки, с това назначение вбеси пловдивчани", каза неотдавна градоначалникът.

За евентуален наследник на Грозев се спряга доц. Елена Кантарева, която реставрира мозайките в Епископската базилика. Тя заема поста зам.-директор на "Старинен Пловдив".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Конкурент

Конкурент

12.06.2021 | 05:37

Защо пък Елена Кантарева??? В конкурса участваше Надежда Кирова-Йовчева: Завършила архиелогия. Доктор на арх.науки. Владее 3 езика. Магистратура в Германия. Бивш директор на Музея на София. В момента преподава в Пловдивски Университет. Кое на Йовчева не достига да е сериозен конкурент??? И сега и когато се яви Грозев?????? Конкурс !!!!!!!! Стига с готовите кандидати...

Отговори
0 0
Богомил Красивов

Богомил Красивов

11.06.2021 | 19:38

Ами сега? Зико кой ще пита? Боката вече не е в играта. Беля. Що се отнася до Богомил Грозев, защо да не е подходящ? Още повече, ако си върши работата. Предишния директор Данчо Илиев е филолог, сега пък е председател на юридическата комисия в Общинския съвет. За едни може, за други не.

Отговори
5 2
Всяка жаба да си знае гьола!

Всяка жаба да си знае гьола!

11.06.2021 | 16:19

Имаме бигат опит за "политически" назначения на калинки и бръмбари. Например армията се "командва" от манекен или тракторист, екологията - от хореограф, медицината - от счетоводител. Сега вместо археолог или историк - начело на исторически резерват - журналист?! Пак политически бръмбар! Със същия успех би се справил и Азис, например! И той ще постигне същите успехи - повярвайте!

Отговори
9 2
Георгиев

Георгиев

11.06.2021 | 15:32

Доста закъсняло действие!Този “парашутист” просто няма място в старинен Пловдив!

Отговори
11 2
Туити

Туити

11.06.2021 | 14:59

Това Пловдив ги взеха за канарчета от Софиту, вярно че ФК Ботев се пишат такива, то целият град го третират за такива!

Отговори
5 3
ами

ами

11.06.2021 | 14:54

Поредният гепирастки бо кл ук дошъл на санаториум в Пд по препоръка на банкянският дбил.

Отговори
12 7
Хапкаше и спинкаше

Хапкаше и спинкаше

11.06.2021 | 14:40

Само вземаше заплата

Отговори
15 5
Ванката

Ванката

11.06.2021 | 13:58

Фирми от София, извършваха ремонти без обществени поръчки.

Отговори
16 3
Сашо

Сашо

11.06.2021 | 13:31

Не калинка, а цял бръмбар

Отговори
20 5
Гражданин

Гражданин

11.06.2021 | 13:27

Най - накрая

Отговори
22 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?