Следвайте ни

Бариерите към Главната в Пловдив са почти изградени

viber icon

Бариерите на улиците „Дондуков“ и „Железарска“, съответно за достъп до Голямата и Малката главна, са почти изградени. Това каза заместник-кметът с ресор „Обществен ред“ в Общината Йордан Ставрев. 

„В момента има съгласувателен период. Уточнява се единствено вида на кабинките, които да бъдат поставени в „Капана“, за да отговарят архитектурни на самия ансамбъл. Вече има направен подбор. Смятам, че до месец ще бъде съгласувано с НИНКН и тези кабинки ще бъдат поставени. Тази, която беше сложена в „Капана“ я махнахме, защото не отговаря на архитектурния ансамбъл“, посочи Ставрев. 

Заместник-кметът обясни, че поставянето на самите бариери е абсолютно законосъобразно, има абсолютно всички необходими документи за това. 

„Налице бяха пропуски от гледна точна ка съгласуване с НИНКН и главният архитект, който също имаше забележки. В момента проектите са при него, взели сме си поука, намерихме необходимите по вид кабинки. След като бъдат одобрени от главния архитект, трябва да се съгласуват“, обясни той. 

Ставрев подчерта, че се работи в интерес на жителите на Пловдив. Той благодари на всички активни граждани, които изпращат сигналите и снимките си на нарушители. 

„Веднага взимаме отношение и на база на сигнала глобяваме даден шофьор в нарушение“, коментира Йордан Ставрев.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

???

???

28.10.2020 | 15:01

"Махат новите бариери в Капана и до РТЦ-то" СНИМКИ Марица, 07-07-2020 На кое последно да вЕрваме?

Отговори
3 0
ксперт

ксперт

28.10.2020 | 16:55

ОТВРАТ ТОВА ДА НЕ Е КОНЦЛАГЕР БЕ ЗДРАВКО?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?