Следвайте ни

Балони с цвят на патрулка срещу жертвите на пътя СНИМКИ

viber icon

Силите на реда под тепетата отбелязаха нестандартно Европейския ден без загинали на пътя. Малко след 10 часа, в двора на ОУ „Петър Берон“, в небето полетяха 400 бели и сини балони с хелий.  Цветовете са избрани неслучайно, тъй като те са отличителни за полицейски униформи и автомобили. 

На площадката по безопасност на движението в двора на учебното заведение бе изнесен открит урок с демонстрации и игри, който имаше за цел да научи децата да се пазят на пътя и демонстрира какво трябва да бъде поведението им като участници в движението. 

В края на урока децата от училището пуснаха в небето балоните, сплетени под формата на цифрата нула, които символично да напомнят за отговорностите за опазването на човешкия живот и здраве на пътя, както и да предадат посланието „Остани жив!  Пази живота!". 

Този ден и дните на безопасност пловдивската полиция отбелязва с различни превантивни кампании и с активна дейност по контрол на пътя.


Основен координатор на проекта  за България е Главна дирекция ,,Национална полиция", а инициативата за отбелязването му е под  патронажа на министъра на МВР .  

В инициативата взеха участие областният управител Дани Каназирева, представители на Регионалното управление по образование и на Областната дирекция на МВР. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?