Следвайте ни

"Арестуваните" питбули глътнаха 259 хил. лева

viber icon

Конфискуваните преди четири години 45 бойни питбула все още живеят в приюта. Дотук този "лукс" струва на хазната 259 000 лева. От тази сума 226 000 лева са признати като разход на общината с решение на съда и ще се търсят от бившия стопанин. Други харчове в размер на 33 000 лева, начислени  от 1 юли, също с решение на съда, поема Агенцията за безопасност на храните.

"Грижим се за питбулите както за останалите кучета", каза директорът на "Зооветеринарен комплекс " Георги Божев. Вчера той и зам.-кметът Георги Титюков откриха изложба на пл. "Централен". В нея са представени снимки на одомашнени четириноги. Кампанията е под наслов "Вземи куче от приюта".

От началото на тази година 131 бездомни кучета, настанени в комплекса, са си намерили стопани. "В сравнение с миналата година имаме 30 процента ръст на одомашняването. Това е резултат от кампаниите, които провеждаме сред гражданите", каза Георги Божев. Приютът се е сдобил със собствена земя с площ 5 дка и вече е опасан с двуметрова ограда.

Само 23 лева такса се плаща на предприятието, ако искаш оттам да се сдобиеш с четириног приятел. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?